20:17 26.08.2018

Лондон утретє за тиждень підняв у небо винищувачі "Тайфун" через російські літаки

2 хв читати
Лондон утретє за тиждень підняв у небо винищувачі "Тайфун" через російські літаки

Королівські Військово-повітряні сили (ВПС) Великої Британії втретє за тиждень підняли над Чорним морем два своїх винищувачі четвертого покоління "Тайфун" (Typhoon) для супроводу російських літаків, йдеться в повідомленні на сайті британських ВПС.

Інцидент, за даними представників відомства, стався вранці 25 серпня. Спочатку до кордону повітряного простору країни НАТО - Румунії - наблизився, за їхніми даними, російський військово-транспортний літак Ан-26, а за ним - протичовновий Бе-12. "Тайфуни", як вказується в повідомленні британських військових, злетіли з авіабази "Михайло Когелнічану" в Румунії.

"Це вже третій випадок на цьому тижні, коли літаки королівських ВПС у рамках місії НАТО з патрулювання повітряного простору були підняті для того, щоб стримати провокаційні дії російських літаків і заспокоїти Румунію і своїх союзників в альянсі", - підкреслюється в повідомленні відомства.

"Тайфуни", як зазначив пілот одного з британських винищувачів, були підняті в повітря, щоб "протидіяти вторгненню в румунський повітряний простір над Чорним морем зі сходу передбачуваного російського літака" (згодом він був ідентифікований як Ан-26). За ним, за словами льотчика, прослідував ще один російський літак. "Тайфуни" супроводжували його в румунському повітряному просторі, всі заходи проводилося безпечно і професійно", - уклав пілот.

Раніше аналогічні інциденти відбувалися над Чорним морем 22 і 23 серпня. Уперше британські винищувачі підняли для переслідування російського Су-30, вдруге вони супроводжували російський Бе-12. У Міноборони Росії цю інформацію не коментували, проте в посольстві Росії в Великій Британії обвинуватили британські ВПС у "провокаційній діяльності". 
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА