07:10 27.08.2018

У Десантно-штурмових військах ЗСУ сформовано новий підрозділ

2 хв читати
У Десантно-штурмових військах ЗСУ сформовано новий підрозділ

Для виконання певних завдань в одній з окремих військових частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України сформована комендатура десантного забезпечення, до складу якої входить відділення десантного забезпечення.

"Завдання цього колективу полягають в "інфільтрації" передових груп повітряним шляхом у конкретний район місцевості, проведення метеорозвідки, розвідки майданчиків приземлення, прийому основних сил десанту тощо. Особовий склад з відповідним спорядженням буде виконувати стрибки з парашутом типу "крило" зі значних висот , в різних метеоумовах, ніч-день, з літаків або вертольотів", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони України.

Також на базі цього підрозділу в перспективі буде сформована парашутна команда десантно-штурмових військ. І ці спортсмени-парашутисти візьмуть участь в престижних змаганнях, різних заходах, показових виступах тощо.

Крім того, безпосередніми завданнями можуть бути пошуково-рятувальні операції.

Як зазначає заступник командувача Десантно-штурмової військ - начальник повітряно-десантного управління полковник Юрій Галушкин - підготовка фахівців на ці посади відбуватиметься в Україні, за програмою курсу AFF (Accelerated Free Fall), розроблена Кеннетом Колеманом для проведення інтенсивного і індивідуального навчання людей , які займаються парашутним спортом. Дана програма є найбільш безпечною, і тому широко відома в світі.

Начальником відділення призначений досвідчений спортсмен-парашутист молодший лейтенант Андрій Бондарчук. На його рахунку більше тисячі стрибків з парашутом.

"Я добре пам'ятаю свій перший стрибок, тоді мені було всього 16 років. Любов до стрибків з парашутом мені надав мій батько, який свого часу проходив службу в лавах аеромобільної бригади", - розповів А.Бондарчук.

"У цивільному житті, парашутний спорт - дороге задоволення, необхідне спеціальне спорядження, постійні тренування тощо. Ми ж запрошуємо до нас людей, які обожнюють парашутний спорт, планують пов'язати своє життя з небом, сміливі та цілеспрямовані люди", - зазначив офіцер .

Підготовку особового складу відділення десантного забезпечення здійснюватимуть кращі інструктори, відомі не тільки в Україні, а й за її межами. Також у перспективі навчання за кордоном.

"Після закінчення навчання Accelerated Free Fall парашутист зможе виконувати повороти в повітрі, передні і задні сальто, демонструвати вміння пересуватися у вільному падінні в потрібному напрямку. Безпосередньо вивчатимуться заходи безпеки і дії в особливих випадках, уміння орієнтуватися в повітрі поряд з іншими парашутистами, здійснювати приземлення в заданий квадрат з точністю до метра", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА