09:37 27.08.2018

Поліція розігнала антиурядовий протест у центрі Кишинева

2 хв читати
Поліція розігнала антиурядовий протест у центрі Кишинева

Удосвіта в понеділок, у День незалежності Молдови, поліція силою розігнала маніфестантів, що залишилися ночувати біля пам'ятника Штефану чел Маре (Стефана Великого) в центрі Кишинева, повідомили журналістам учасники маніфестації.

Напередодні в Кишиневі відбулася масова акція протесту правої опозиції. Протягом усього дня тисячі маніфестантів проводили марш центральними вулицями Кишинева, а потім - мітинг протесту. В ухваленій резолюції вони вимагали відставки уряду та проведення парламентських виборів за колишньою - пропорційною - системою. Кілька сотень маніфестантів залишилися ночувати біля пам'ятника Штефану чел Маре, щоб уранці, в День незалежності, зустріти керівників країни, депутатів і міністрів, які прийдуть покладати квіти до пам'ятника молдовському господарю.

За словами маніфестантів, ніч минула спокійно. Але о 5:30 під'їхали автобуси із сотнями поліцейських. Спочатку через гучномовці маніфестантів переконували звільнити сквер перед пам'ятником Штефану чел Маре. Коли вони відмовилися покинути сквер, поліція насильно евакуювала протестувальників. До них застосували силу, кілька постраждалих звернулися по допомогу до медиків. Серед маніфестантів, які були біля пам'ятника, - голова партії "Платформа DA" Андрей Нестасе і лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду, яких також евакуювали з площі.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з центру Кишинева, уранці було перекрито для руху транспорту всі центральні вулиці міста. Посилені кордони поліцейських у повному спорядженні, в касках і з палицями, встановили кордони по усьому периметру центральної площі, а також навколо пам'ятника Штефану чел Маре. Вони нікого не пускають покладати квіти до пам'ятника, чекаючи на керівництво Молдови. Керівники республіки, згідно з програмою святкування Дня незалежності, покладатимуть квіти о 9:30 (за Києвом).

У центрі Кишинева через гучномовці голова головного управління громадської безпеки генерального інспекторату поліції Маріан Максіан закликає людей до громадського порядку, пояснюючи, що дії правоохоронних органів спрямовані на гарантування безпеки в центрі міста. Він посилається при цьому на розпорядження в. о. мера Кишинева Руслана Кодряну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА