Події

Яблука "гала" можуть перервати піввікову гегемонію "ред делішес" у США

На яблучному ринку США настає революція: сорт "ред делішес", що лідирував за популярністю протягом останніх п'яти десятиліть, за підсумками поточного року може поступитися першістю сорту "гала".

Як зазначено в повідомленні Асоціації виробників яблук США, в 2018 році в країні очікується зростання врожаю яблук сорту "гала" на 5,8%, до 52,4 млн ящиків, тоді як виробництво "ред делішес" скоротиться на 11%, до 51,7 млн ящиків. Ящик важить 19 кг.

"Зростання популярності нових різновидів яблук викликало зниження попиту на "ред делішес", - заявив директор асоціації Марк Сітін. Він зазначив: "Гала", що виник у Новій Зеландії в 1930-х роках, стає дедалі популярнішим сортом завдяки своїм смаковим якостям, текстурі та солодкості".

Сорт "гренні сміт" може обігнати за популярністю сорт "фуджі", проте виробництво яблук цих сортів буде наполовину меншим, ніж у лідерів. П'яте місце, як очікується, посяде відносно новий сорт "ханікрісп", але за поточних темпів зростання він може увійти до трійки лідерів уже в 2020 році, вважають експерти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ