13:32 27.08.2018

Київ планує збільшити потік іноземних туристів у 2018 році до 2 млн людей

3 хв читати
Київ планує збільшити потік іноземних туристів у 2018 році до 2 млн людей

Управління туризму і промоцій КМДА планує за підсумками 2018 року збільшити потік іноземних туристів у столиці на 25% порівняно з 2017 роком - до 2 млн людей, повідомив начальник управління Антон Тараненко.

"У нас на цей рік план - 2 млн іноземних туристів. Цього року ми майже наблизилися до рівня 2013 року. Це літо стало рекордним за останні чотири роки. За півроку-2018 Київ відвідали понад 850 тис. іноземних туристів, тоді як за аналогічний період 2013 року - 660 тис.", - сказав він на прес-брифінгу в понеділок.

За словами А.Тараненка, "портрет" туристів Києва останніми роками змінився: якщо в 2013-2014 рр. понад 50% із них були з Росії та пострадянських країн, то останнього року до п'ятірки вийшли Білорусь, Ізраїль, США, Німеччина і Туреччина.

"На перше місце вийшла Білорусь, і це виключно тому, що велика кількість білорусів приїжджає до Києва, селиться тут на добу-дві, а потім їде до берега Чорного моря, тобто, це - короткостроковий туризм. Ізраїль зростає щороку, а завдяки поверненню круїзів до Києва до нас їдуть представники туристичного кластера США та Німеччини. Туреччина завжди в п'ятірці. Зростає також потік з Італії, Франції та Великої Британії", - зазначив начальник управління туризму КМДА.

За його даними, останнім часом збільшується сегмент іноземних leisure-туристів.

Як пояснив А.Тараненко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", співвідношення "традиційних" туристів до "подієвих" і бізнес-подорожуючих у першому півріччі-2018 становило 40% до 60%, тоді як у 2017 році бізнес-туризм становив 70% від усього потоку. За його словами, це вирівнює заповнюваність готелів в leisure-сезон (із травня по жовтень) і в традиційний тревел-бізнес-сезон (вересень-травень).

"Загалом готелі почуваються набагато краще, ніж у попередні роки. Середня заповнюваність із травня по вересень - 45-50%", - зазначив начальник управління туризму.

За його даними, заповнюваність тризіркових готелів і хостелів у Києві становила до 90%, що пояснюється низькою ціною - EUR10-50 за ніч. Заповнюваність чотиризіркових готелів була на рівні 65-70%, п'ятизіркових - 50-55%

"Звісно, на це вплинули заходи на кшталт фіналу Ліги чемпіонів, але це лише початок туристичного сезону - фінал був на початку травня. Увесь туристичний сезон у нас були заходи різного рівня, вони відбувалися на регулярній основі, при цьому туристичний потік зростав. "Подієвий туризм" є пріоритетним для Києва", - сказав А.Тараненко.

За його інформацією, туристичний збір Києва за підсумками 2018 року становитиме близько 30 млн грн.

"Наше управління підготувало дві поправки до закону, щоб збільшити процентну ставку туристичного збору: хочемо закріпити її не як 1% від суми (вартості нічного перебування туриста в готелі - ІФ), а прив'язати до мінімальної зарплати, як це роблять в Європі. Якщо ці поправки будуть прийняті, Київ зможе збирати понад 100 млн грн туристичного збору", - заявив він.

А.Тараненко також повідомив, що управління туризму КМДА запустило безкоштовну гарячу лінію для туристів із номером 6116. У планах - встановити в місті нові туристичні пілони та покажчики, а також взяти участь у трьох туристичних виставках у Сінгапурі, Лондоні та Барселоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА