19:36 27.08.2018

Журналістам-фігурантам "справи БелТА" заборонили виїзд з Білорусі

1 хв читати
Журналістам-фігурантам "справи БелТА" заборонили виїзд з Білорусі

Журналістам-фігурантам "справи БелТА" заборонили виїзд з Білорусі, повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"У понеділок на допит до Слідчого комітету викликали журналістів, які проходять підозрюваними у справі про несанкціонований доступ до інформації агентства БелТА", - йдеться в повідомленні на сайті БАЖ.

"В результаті журналістам Павлу Биковському, Тетяні Коровенковій, Ганні Калтигіній, Галині Уласик і Ірині Левшиній вручили постанови про тимчасову заборону на виїзд з території Білорусі", - додали там.

Раніше ці журналісти дали підписку про нерозголошення.

7-8 серпня в зв'язку з кримінальною справою про несанкціонований доступ до інформації агентства "БелТА" в офісах найбільшого в республіці новинного інтернет-ресурсу tut.by, інформаційного агентства БелаПАН і низки інших ЗМІ відбулись обшуки.

Приводом до порушення кримінальної справи послужило повідомлення "БелТА" про збої під час здійснення доступів до послуг платної підписки, які надавалися агентством одному з його замовників.

Згідно з повідомленням СК, під час перевірки співробітниками МВС "виявлено численні факти неправомірного доступу до комп'ютерної інформації, власником якої є "БелТА".

За даними Білоруської асоціації журналістів, СК затримав і допитав до 20 журналістів, більшість після допиту відпустили.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА