11:04 28.08.2018

Директор ДБР відмовився розглядати 27 кандидатур на керівні посади

3 хв читати
Директор ДБР відмовився розглядати 27 кандидатур на керівні посади

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявляє, що не розглядатиме подання на призначення 27 кандидатів на керівні посади через ненадання зовнішньою конкурсною комісією результатів проходження поліграфа кандидатами, але непризначення керівників не стане перешкодою запуску роботи ДБР.

"Я сьогодні прийняв рішення відмовити конкурсній комісії в розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади", - сказав Р.Труба на брифінгу у вівторок у Києві.

Він пояснив, що зовнішня конкурсна комісія знищила матеріали проходження кандидатами поліграфа, матеріали не були надані, а без них неможливо призначити на посади.

Директор ДБР зазначив, що матеріали щодо кандидатів повернув комісії.

"Непризначення керівників не стане перешкодою для запуску ДБР", - заявив він.

При цьому Р.Труба пояснив, що прийняв рішення про призначення виконувачів обов'язків керівників.

Він розповів, що 18 липня зовнішня конкурсна комісія оголосила переможців конкурсу на 27 керівних посад і "на цьому самому засіданні ухвалила протиправне рішення про знищення результатів поліграфа".

"Я тричі звертався до комісії надати мені результати поліграфа або акт про знищення результатів - мені відмовили", - зазначив директор бюро.

Він звернув увагу на те, що директор ДБР не має права призначати кандидатів, запропонованих комісією, без результатів поліграфа, тому він повернув документи щодо кандидатів зовнішній комісії.

Р.Труба повідомив, що у зв'язку з такою ситуацією цього тижня буде призначено заступників територіальних управлінь, котрі виконують обов'язки керівників до призначення.

Відповідаючи на запитання про те, які юридичні опції має комісія для вирішення ситуації, директор ДБР сказав: "Я дуже хотів би, щоб було враховано інформацію, яка міститься в ЗМІ, щоб було враховано повноваження зовнішньої комісії, щоб було враховано інтереси ДБР. Якщо будуть дотримані ці принципи, то я впевнений, що наступне їх рішення буде правильним, і я матиму можливість розглянути кожного кандидата, оцінити його професійні та моральні якості та прийняти рішення про призначення або непризначення".

За його словами, серед запропонованих комісією 27 осіб є професіонали з високими моральними якостями, щодо яких немає негативної інформації, і вони гідні призначення на ці посади.

Як повідомлялося 18 липня зовнішня комісія завершила конкурс на керівні посади в ДБР. Після оприлюднення прізвищ 27 кандидатів у ЗМІ з'явилася критична інформація щодо недобропорядності деяких кандидатів і прохання до Р.Труби не призначати цих людей на посади без проведення перевірок.

"Зовнішня конкурсна комісія визначила переможців і рекомендувала 27 осіб для призначення ... Поняття рекомендації та призначення не тотожні ... щодо кожного переможця буде призначено відповідну перевірку уповноваженими органами, і це обов'язково. Перевірки не будуть формальними", - запевнив тоді директор бюро.

За його словами, зовнішня комісія не надала йому інформації щодо кандидатів, рекомендованих на посаду, тільки перелік прізвищ.

Наприкінці липня Р.Труба звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з проханням здійснити перевірку 27 кандидатів на керівні посади в ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА