12:38 28.08.2018

Адвокати Януковича наполягають на міжнародних санкціях проти деяких прокурорів, нардепів та суддів у справі про держзраду

2 хв читати
Адвокати Януковича наполягають на міжнародних санкціях проти деяких прокурорів, нардепів та суддів у справі про держзраду

Адвокати об'єднання "Aver Lex", що представляють інтереси колишнього президента України Віктора Януковича, звернулися до Державного департаменту США, посольства США в Україні, Бундестагу та міжнародних правозахисних організацій із заявою про те, що в Україні проти них організовано кримінальне переслідування.

"Наші дії із захисту Віктора Януковича... почали заважати нинішній владі в здійсненні її прагнення поховати правду про трагічні та доленосні події 2013-2014 років. У зв'язку з цим, цілком логічно, що наступним кроком стало порушення проти нас кримінальної справи. Що, по суті , є черговим підтвердженням правильності нашої позиції та боязні влади того, що правда стане відомою суспільству й остаточно підтвердить провину її окремих представників у масової загибелі українців, утрати територіальної цілісності та соціально-економічному краху", - розповів адвокат Віталій Сердюк, слова якого наводить прес-служба "Aver Lex" у вівторок.

За його словами, це вже не перша спроба перешкоджання з боку влади, органів прокуратури, суду та інших інстанцій адвокатам у виконанні їхніх професійних обов'язків.

"Схема у всіх випадках одна - усунути адвокатів за договором і залучити, нехай і не законно, лояльного та підконтрольного стороні обвинувачення державного адвоката, функція якого - сприяти у винесенні потрібного владі та Генеральній прокуратурі вироку", - переконаний В.Сердюк.

За його словами, єдино можливим механізмом для перешкоджання "повного нехтування правами людини" є введення персональних санкцій проти осіб, "які допомагають нівелювати європейські принципи здійснення правосуддя".

"Ми ініціюємо створення списку санкцій, до якого увійдуть всі особи, чиї дії прямо або побічно спрямовані проти України та її народу. Зокрема, генеральний прокурор Юрій Луценко та інші, які допомагають йому, особи - заступники генпрокурора Євген Єнін, Анжела Стрижевська, народні депутати , серед яких Антон Геращенко та Мустафа Найєм, колегія суддів Оболонського районного суду, що безстрашно порушує законодавство під час розгляду справи про втрату Криму, суддя Печерського районного суду, що виносить незаконні рішення тощо", - повідомив В. Сердюк.

Він додав, що під час попередніх зустрічей адвокатів у Європарламенті, Вашингтоні та Бундестазі обговорювалося питання застосування санкцій до вищевказаних осіб, були надані "необхідні докази цих правопорушень".

Як повідомлялося, 16 серпня Київська місцева прокуратура №5 за матеріалами Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві зареєструвала кримінальне провадження за фактом перешкоджання групою осіб здійснення правомірної діяльності державного захисника, призначеного обвинуваченому В.Януковичу за рішенням суду.

Під час засідання Оболонського суду 16 серпня адвокати В.Януковича постійно протестували проти участі в процесі держзахисника Юрія Рябовола та висловлювали обурення діями та рішеннями суду. У коридорі суду відбувалися перестрілки між адвокатами, працівниками суду та правоохоронцями, яких адвокати В.Януковича самі обвинувачували в перешкоджанні їхньої діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА