19:39 28.08.2018

Цивільний вертолітний контракт з Airbus вигідний Україні, і ставити його під сумнів не в компетенції Чалого

2 хв читати
Цивільний вертолітний контракт з Airbus вигідний Україні, і ставити його під сумнів не в компетенції Чалого

Підписаний українським і французьким урядами контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для української системи державіабезпеки і захисту вигідний Україні, і Міністерство внутрішніх справ продовжує роботу з французькою стороною, заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, коментуючи слова посла України в США Валерія Чалого, який поставив під сумнів необхідність співпраці в цій сфері з Францією.

"МВС України здивоване коментарем посла України в США В.Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці з французькою компанією Airbus Helicopters. Кредитна угода про закупівлю вертольотів передусім для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС є взаємовигідною. Вона схвалена президентом України, урядами України та Франції і ратифікована парламентом нашої держави", - наводить слова С.Гончарова прес-служба МВС України у вівторок.

Заступник міністра нагадав, що, окрім безпосередньої закупівлі Україною 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів і створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку.

"Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником, як США. Але ставити під сумнів вже укладені двосторонні угоди з іншими країнами не є продуктивною позицією дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності", - додав С.Гончаров.

Як повідомлялося, 27 серпня посол України в США В.Чалий висловив думку, що під час закупівлі озброєнь для потреб українських Збройних сил в іноземних держав необхідно розставляти пріоритети і ухвалювати рішення на користь тих країн, які надають більше допомоги Україні.

"Не хочу, щоб це сприймали як те, що я займаюся лише США... Але коли держава ставить метою переозброєння і має обмежені кошти, то треба розставляти пріоритети. Ті, країни які надають нам максимум, повинні мати пріоритет. А в Генштабі (ЗСУ - ІФ) підтвердили, що 98% допомоги, яка надходить нам, надають саме США", - сказав посол під час прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

В.Чалий додав, що вже порушував це питання перед керівництвом Генерального штабу. Він також висловив здивування тим фактом, що Україна закупила 55 вертольотів Airbus Helicopters у Франції. "Такі обсяги коштів, які ми витрачаємо на вертольоти, я пропоную витратити на США", - сказав дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА