19:58 28.08.2018

"1+1 медіа" оцінює частку ринку платного ТБ шести найбільших провайдерів у 50%

2 хв читати
"1+1 медіа" оцінює частку ринку платного ТБ шести найбільших провайдерів у 50%

Медіагрупа "1+1 медіа" оцінює частку ринку платного телебачення шести найбільших провайдерів у більш ніж 50%.

Таку оцінку озвучив директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення групи Андрій Мальчевський на зустрічі з журналістами в Києві у вівторок.

"Великі провайдери виходячи з обсягу абонентської бази — "Тріолан", Lanet, "Воля", Viasat, OllTV та Megogo. Це топ-6 провайдерів, які обрали вектор розвитку у бік бізнесу, вони розуміють, що "заробити тут і тепер, а потім спочивати на лаврах" не вийде. Вони інвестують, модернізують свої мережі, і, відповідно, на них же формується та послуга, яку ми хочемо дати абоненту", — зазначив він.

За словами А.Мальчевського, у телекомпровайдера "Воля" близько 1 млн абонентів, що становить близько 20% ринку домогосподарств на ринку платного телебачення.

"Сумарна абонентська база цих шести операторів становить понад 50% усієї абонбази в Україні. Далі йде величезна кількість дрібних гравців", - наголосив він.

У свою чергу виконавчий директор "1+1 медіа" і директор із розвитку платного ТБ-напряму Ярослав Пахольчук зазначив, що медіагрупа вже перебуває в діалозі з найбільшими гравцями ринку провайдерів щодо запуску HD-каналів в Україні.

"У 2020-2021 роках наша медіагрупа запускатиме перші HD-канали. Буде це "1+1" чи одразу два-три канали, подивимося за попитом. Але ми вже тримаємо руку на пульсі, перебуваємо в постійному діалозі з провайдерами щодо того, як вони відділятимуть такі канали від SD-каналів. Технічно ми готові — основні мільйони інвестицій в обладнання, контент і телецентри ми вже зробили. Й інші медіагрупи також або вже здійснили заміну обладнання, або якраз перебувають у цьому процесі", — зазначив він.

За словами Я.Пахольчука, потенціал ринку HD-каналів можна оцінити за статистикою продажу HD та UltraHD-телевізорів, а також аналізуючи ринок абонентів IPTV. Нині потенціал прийому каналів в HD-якості в Україні — 1,5 млн абонентів, але упевненими користувачами HD-контенту є лише 30% із них.

Як повідомлялося, "1+1 медіа" прогнозує зростання ринку платного ТБ утричі до 2021 року в разі консолідації позиції медіагруп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА