20:10 28.08.2018

Поліції здався екс-бойовик, який в 2014 році охороняв в Донецьку захоплений будинок СБУ

2 хв читати
Поліції здався екс-бойовик, який в 2014 році охороняв в Донецьку захоплений будинок СБУ

Українським поліцейським здався житель Новогродівки (Донецька обл.), який в 2014 році вступив до бандформування і зі зброєю чергував в "групі швидкого реагування" бойовиків в окупованому Донецьку, де став свідком знущань над українськими полоненими в захопленому будинку облуправління СБУ, проте через 3 місяці покинув лави терористів.

"Звернутися до поліцейських його підштовхнули публікації в ЗМІ щодо законної можливості звільнитися від покарання за участь в НВФ. Колишній учасник бандформування розповів, що влітку 2014 з власним бажанням приїхав до Донецька, щоб стати одним з бойовиків. Однак спочатку чоловікові треба було пройти "випробувальний термін", а саме - розвантажувати фури з гуманітарною допомогою. Після двох місяців роботи вантажником 22-річний новобранець отримав форму військового зразка, автомат з патронами і позивний "Крош", - повідомляє у вівторок прес-служба Нацполіції України.

Через кілька днів "Кроша" розподілили в "групу швидкого реагування", в якій він разом з іншими бойовиками охороняв адміністративні будівлі.

"Найманець розповів, що бачив знущання терористів над українськими полоненими. Крім того, йому не подобалося ставлення командирів "ДНР" до своїх підлеглих. Усе це змінило його думку про "русский мир", і він здав зброю, форму і повернувся в Новогродівку, прослуживши близько трьох місяців", - говориться в повідомленні.

У Новогродівці чоловік влаштувався на роботу, але намагався вести прихований спосіб життя і майже ні з ким не спілкувався.

"Так тривало 4 роки, поки екс-бойовик не побачив у новинах, що такі ж рядові учасники НВФ, як і він, почали нове життя без покарання завдяки добровільній здачі в поліцію. Зараз поліцейські Селидівського відділення поліції перевіряють діяльність чоловіка в складі бандформування", - розповіли у відомстві.

У Нацполіції нагадали, що відповідно до ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала в складі незаконних збройних формувань, добровільно вийшла з них і повідомила про це органи державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА