12:38 29.08.2018

У РФ насторожені діями невідомого літака над Японським морем

1 хв читати
У РФ насторожені діями невідомого літака над Японським морем

Другий раз за добу невідомий літак спровокував екстрену зміну ешелонів цивільних судів над Японським морем неподалік від російського узбережжя, повідомило "Інтерфаксу" джерело знайоме з ситуацією.

"Непізнаний літак вранці в середу знову самовільно вторгся в повітряні коридори цивільної авіації і перетнув без повідомлення десять повітряних трас, створивши при цьому загрозу для пасажирських лайнерів", - сказало джерело.

Воно припустивло, що мова знову може йти про літак-розвідник.

"Як і напередодні, літак здійснював проліт уздовж російського берегової лінії над нейтральними водами Японського моря. Він не відповідав на запити із землі. Однак відповідно до сигналом радіолокаційного відповідача, невідомий літак зареєстрований як повітряне судно НATO", - сказало джерело.

Як наслідок, диспетчерам довелося міняти ешелони чотирьох пасажирських літаків, щоб уникнути потенційної загрози зіткнення з непізнаним повітряним судном.

"Мова йде про два далекомагістральні лайнери Токіо-Париж, а також літаках Токіо-Амстердам, Осака-Амстердам компаній AirFrance, Japan airlines і KLM", - сказало джерело.

Напередодні непізнаний літак без попередження порушував повітряні коридори цивільних лайнерів в тому ж районі, два китайських літаки змушені були екстрено знизитися, щоб виключити загрозу зіткнення.

У ці дні в східній частині РФ йде підготовка до найбільших за останні десятиліття військових маневрів. Стратегічне навчання "Схід-2018" пройде з 11 по 15 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА