12:39 29.08.2018

Гройсман закликав громадськість підтримати уряд у боротьбі з контрабандою

2 хв читати
Гройсман закликав громадськість підтримати уряд у боротьбі з контрабандою

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав громадськість, зокрема бізнес-асоціації, підтримати позицію уряду у боротьбі з контрабандою.

"Мені як прем'єр-міністру, нам як уряду в цій боротьбі потрібна громадська підтримка. Я звертаюся до легального, чесного бізнесу, "білих" імпортерів: нам потрібна ваша підтримка", - сказав він під час урядового засідання в середу.

"Я закликаю вас, Мирославе Васильовичу: більше зустрічей із бізнесом, бізнес-асоціаціями, більше діалогу", - сказав він, звертаючись до в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Прем'єр-міністр також зазначив, що в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова опікується реформою ДФС: "Я думаю, що незабаром буде презентоване бачення, як створити на майбутнє ефективну систему".

Як повідомив в. о. глави ДФС М.Продан під час представлення підсумків роботи відомства, станом на 29 серпня митна система виконала індикатив за надходженнями до держбюджету за серпень. Водночас порівняно з індикативами минулого року очікуваний плановий показник поточного року було збільшено на 30%, наголосив в. о. глави ДФС.

За даними ДФС, середньоденні митні надходження до держбюджету в серпні 2018 року становили 1,508 млрд грн проти 1,224 млрд грн у серпні-2017 і 988 млн грн у серпні 2016 року. За підсумками липня поточного року цей показник також зріс до 1,449 млрд грн із 1,235 млрд грн у липні-2017.

"Конкретно хотів би зупинитися на тому періоді, коли фактично з цієї трибуни було оголошено дещо інший підхід до боротьби з контрабандою. З 21 червня по 20 серпня 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року темпи зростання (митних платежів - ІФ) становили 23%, або 12,6 млрд грн", - зазначив М.Продан.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у рамках експерименту для підвищення митних надходжень розширив повноваження поліцейських щодо контролю над митниками, ухваливши постанову від 20 червня і дозволивши поліцейським цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через держкордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА