14:42 29.08.2018

У Харківській облраді виступають за створення в Україні муніципальної поліції

2 хв читати

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вважає, що в Україні необхідно створити муніципальну поліцію, яка забезпечувала б охорону та безпеку співробітників і відвідувачів органів місцевого самоврядування.

"Я думаю, що, з огляду на сьогоднішню ситуацію в Україні, і виклики, які ми всі сьогодні переживаємо, необхідно на законодавчому рівні насамперед створити муніципальну поліцію, з тим, щоб органи місцевого самоврядування могли координувати цю роботу і забезпечувати безпеку громадян - зокрема в місцях, де є велике скупчення (людей - ІФ), проводяться урочистості - разом, безумовно, з поліцією... Я думаю, що це зняло б напругу, і ми змогли б гарантувати і безпеку тих, хто там працює, і громадян, які приходять до органів місцевого самоврядування", - сказав С. Чернов у ефірі телеканалу UA: Харків, коментуючи наслідки нападу на Харківську міськраду в ніч на 20 серпня.

Він наголосив, що питання створення муніципальної поліції та можливість використання нею зброї має бути врегульовано на законодавчому рівні.

"Сьогодні недостатньо якихось чергових, які раніше справлялися з такою ситуацією. Це мають бути підготовлені люди, а може і збройні на випадок саме таких ситуацій. Для цього має бути законодавчо це врегульовано. Не може так бути, щоб якісь озброєні загони або люди без офіційного статусу захищали ту або іншу сторону. Це дорога в нікуди", - сказав С.Чернов.

Як повідомлялося, в ніч на 20 серпня невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради та поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Охоронця госпіталізували до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінють як вкрай важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили того, хто стріляв. Унаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

21 серпня поліція заявила, що особу стрільця встановлено - це Олександр Поярков (1971 р.н). За даними правоохоронців, 19 серпня, перш ніж піти до міськради, О.Поярков застрелив свою дружину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА