15:48 29.08.2018

У Німеччині демонтують позолочену статую Ердогана

1 хв читати

Влада німецького міста Вісбадена (федеральна німецька земля Гессен) прийняла рішення прибрати з міської площі позолочену статую президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, пише в середу німецька газета Süddeutsche Zeitung.

За даними видання, таке рішення було ухвалено через конфлікт, що розгорівся між прихильниками та противниками політики Р.Т.Ердогана.

За повідомленням німецької радіостанції Deutsche Welle, заворушення сталися біля статуї у вівторок. Місцева поліція заявляє, що вони не переросли в сутички й ніхто не постраждав. За словами очевидців, деякі з тих, хто прийшов на площу, тримали в руках колючу зброю.

Позолочену чотирьохметрову статую президента Туреччини було встановлено на площі Німецької єдності у Вісбадені в рамках фестивалю мистецтв, який триватиме до 2 вересня. Монумент відлитий з бетону й покритий золотою фарбою. Через певний час після його встановлення противники Р.Т.Ердогана написали на пам'ятнику лайливе слово.

Агентство ДПА зазначає, що статуя Р.Т.Ердогана з піднятою правою рукою зовні нагадує монумент колишньому іракському президентові Саддаму Хусейну. Статую С.Хусейну знесли з постаменту американські військові у 2003 році, коли вони ввійшли до Багдада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА