17:04 29.08.2018

Україна обрала фільм-номінант на "Оскар"

1 хв читати
Україна обрала фільм-номінант на "Оскар"

Український оскарівський комітет назвав фільм, який цього року представить Україну в боротьбі за "Оскар": ним став фільм "Донбас" режисера Сергія Лозниці.

"У національному відборі на висунення фільму на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" перемогла стрічка "Донбас" режисера Сергія Лозниці", - йдеться в повідомленні Державного агентства України з питань кіно.

Згідно з повідомленням, виробництво картини "Донбас" здійснили Україна, Німеччина, Франція, Нідерланди та Румунія за підтримки Держкіно України.

"Сценарій фільму ґрунтується на документальних матеріалах і розповідає про події, які відбувалися на сході України. В центрі уваги - люди, змушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами", - зазначають у відомстві.

Перший заступник глави Держкіно Сергій Неретін переконаний, що фільм "Донбас" гідно представить Україну в боротьбі за "Оскар" і, як мінімум, увійде в шорт-лист.

91-а церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в галузі кінематографу за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі.

Цього року в національному відборі, крім "Донбасу", брали участь фільми "Брама", реж. Володимир Тихий; "Вулкан", реж. Роман Бондарчук; "Кіборги", реж. Ахтем Сеітаблаєв; "Коли падають дерева", реж. Марися Нікітюк і "Міф", реж. Леонід Кантер і Іван Ясній.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА