11:44 30.08.2018

СЦКК повідомляє про початок відбудови дамби ставка-накопичувача "Бахмутського аграрного союзу" в Новолуганську

2 хв читати

Роботи з відновлення пошкодженої внаслідок обстрілів дамби ставка-накопичувача промислових відходів ПАТ "Бахмутський аграрний союз" у селищі Новолуганське Бахмутського району Донецької області розпочалися в середу, 29 серпня, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

"Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій у складі об'єднаних сил обстежили 2100 кв. м місцевості на наявність боєприпасів, що не вибухнули. Дамбу ставка-накопичувача зміцнили 60 тонн будівельної суміші", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у четвер.

Від початку 2018 року керівництво підприємства ПАТ "Бахмутський аграрний союз" направило шість заявок щодо отримання гарантій безпеки для проведення відновлювальних робіт, але "з боку окупаційної адміністрації РФ погодження отримати не вдавалося", наголошується в повідомленні.

Згодом до вирішення цієї проблеми долучилося командування об'єднаних сил, а 24 серпня українська сторона СЦКК через СММ ОБСЄ отримала гарантії безпеки на виконання ремонтно-відновлювальних робіт дамби ставка-накопичувача.

"ПАТ "Бахмутський аграрний союз"... займається промисловим свинарством. У процесі виробничої діяльності утворюються відходи, які розміщуються у ставку-накопичувачі ємністю до 2 млн кубометрів. Невиконання заходів з утилізації стоків, несприятливі погодні умови, а головне – пошкодження дамби ставка-накопичувача внаслідок постійних обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації протягом чотирьох років створили загрозу прориву, що могло призвести до забруднення ґрунтових вод у населених пунктах Новолуганське, Майське, Гладосове, Доломітне, Гольмівський та Горлівка", - йдеться в повідомленні.

У СЦКК наголошують, що затримка або невиконання відновлювальних робіт створює передумови для виникнення екологічної катастрофи в регіоні, які можуть стосуватися сотень тисяч мирних жителів обабіч лінії розмежування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА