13:03 30.08.2018

Зниклими безвісти на Донбасі Київ вважає 294 осіб

2 хв читати
Зниклими безвісти на Донбасі Київ вважає 294 осіб

Зниклими безвісти на Донбасі, за даними Служби безпеки України, вважаються 294 людини, констатує перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Ірина Геращенко.

"У Мінську ми користуємося списком, який складає об'єднаний центр Служби безпеки України, як заручників, так і зниклих безвісти. В тому списку людей, яких ми розшукуємо на сьогодні, 294 людини. Серед них багато цивільних", - сказала І.Геращенко на прес-конференції в четвер у Києві.

При цьому вона додала, що, за оцінками Міжнародного комітету Червоного хреста, понад 1000 тіл загиблих залишаються не ідентифікованими.

"Українська сторона, служби, залучені до питання пошуку зниклих безвісти, роблять максимально для того, щоб розшукувати, ідентифікувати", - додала представник України.

І.Геращенко зазначила, що у 2017 році ідентифікували 71 тіло, 18 тіл загиблих передали на тимчасово окуповані території. Крім того, в лютому нинішнього року останки тіл двох росіян передали РФ.

Представник у гуманітарній підгрупі наголосила, що МКЧХ має обмежений доступ до окупованих територій, його представників жодного разу не допустили до в'язниць ні в РФ, ні в не підконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), де утримують українців.

За словами І.Геращенко, через деструктивну позицію Москви та представників ОРДЛО в ТКГ не вдається зрушити питання створення механізму пошуку зниклих безвісти за участю МКЧХ, України, РФ і представників ОРДЛО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА