16:14 30.08.2018

Поліція просить допомогти знайти нарколога, яка брала аналізи в обвинуваченої в смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

3 хв читати
Поліція просить допомогти знайти нарколога, яка брала аналізи в обвинуваченої в смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

Поліція встановлює місцезнаходження фахівця наркоцентру Олени Федірко, яка брала аналізи в обвинуваченої Олени Зайцевої відразу після ДТП, що сталася 18 жовтня 2018 року в центрі Харкова та призвела до загибелі шістьох людей.

"Наразі це рішення (рішення, що передбачає встановлення місцезнаходження О.Федірко та доправлення її до суду - ІФ) перебуває на виконанні. Про результати буде повідомлено на найближчому судовому засіданні", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

У поліції також просять тих, кому відомо, де перебуває О.Федірко, повідомити за тел. 102, (057) 7059-077.

У відділі комунікацій уточнили, що необхідні документи надійшли до поліції через кілька днів після рішення суду.

Раніше в четвер у відділі комунікацій повідомили, що поліція не встановила місцезнаходження О.Федірко, оскільки не отримала рішення суду.

Як повідомлялося, 7 серпня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвоката обвинувачуваного Геннадія Дронова Сергія Перепелиці про встановлення місцезнаходження фахівця наркоцентру О.Федірко, яка брала аналізи в обвинувачуваної О.Зайцевої відразу після аварії.

"Я мотивував своє клопотання тим, що свідка (О.Федірко - ІФ) було заявлено та його потрібно допитати, щоб зрозуміти, чому Міністерство охорони здоров'я, оцінивши дані, які є у справі, змогло зробити висновок про те, що Зайцева на момент ДТП перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин, а лікар із більше ніж 10-річним стажем цього зробити не змогла та не відібрала необхідної кількості біологічного матеріалу для аналізів", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" С.Перепелиця.

31 липня представник потерпілих адвокат Лариса Матвєєва надала суду відповідь на адвокатський запит, який вона отримала з Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України. "З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала у стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", - процитувала Л.Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ.

За її клопотанням суд долучив до матеріалів справи завірені копії адвокатського запиту та відповіді Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ.

Проти їх залучення заперечувала адвокат О.Зайцевої Юлія Козир.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини та молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg. 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, було відокремлено в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА