18:19 30.08.2018

В Україні працює багатонаціональна інспекційна група Данії, яка відвідає частини ЗСУ на Донбасі

1 хв читати

У період з 27 серпня до 7 вересня 2018 року на території України перебуватиме багатонаціональна інспекційна група Данії в складі семи осіб для проведення інспекції оголошеного району відповідно до Розділу Х "Регіональні заходи" Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки ("ВД-2011"), повідомляє прес-служба Генштабу Збройних сил України.

В управлінні верифікації Генерального штабу ЗС України повідомили, що до складу інспекційної групи Данії також увійшли представники Норвегії та Швеції.

Інспекційна група Данії прибула на запрошення української сторони з метою спостереження за військовою діяльністю ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів України, відповідно до інформування держав-учасниць ОБСЄ.

"Практика проведення таких заходів має важливе значення в контексті поширення серед держав-учасниць ОБСЄ правдивої та неупередженої інформації про ситуацію в Україні, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованих на врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Під час заходу інспекційна група планує відвідати військові частини та підрозділи ЗСУ в районі проведення Операції об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

"Участь України у міжнародних договорах та угодах у сфері контролю над звичайними озброєннями є необхідною передумовою для пошуку нових шляхів удосконалення механізмів протистояння сучасним викликам та загрозам, а також сприяє створенню нових інструментів контролю над озброєнням", - наголосили в Генштабі ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА