19:39 30.08.2018

Випаровування вмісту кислотонакопичувача "Титанових інвестицій" стало причиною утворення рожевого нальоту на півночі Криму

2 хв читати
Випаровування вмісту кислотонакопичувача "Титанових інвестицій" стало причиною утворення рожевого нальоту на півночі Криму

Причиною випадання хімічної речовини в Армянську на півночі Криму є випаровування вмісту кислотонакопичувача, що використовує філія ТОВ "Титанові інвестиції" - великого хімзаводу з виробництва діоксиду титану, повідомив віце-прем'єр Ігор Михайличенко.

"Випаданню речовини сприяло тривале підвищення температури атмосферного повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі", - наводить слова віце-прем'єра прес-служба Мінінформу регіону.

"Прокуратура міста Армянська щодо керівництва філії ТОВ "Титанові інвестиції" винесе подання про усунення порушень, виявлених за експлуатації кислотонакопичувача. Розглядається питання залучення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог під час поводження з промисловими відходами", - зауважив І.Михайличенко, додавши, що вживаються всі необхідні заходи з ліквідації наслідків ситуації, що склалася. Зокрема, ведеться екстрений пошук джерела води для наповнення кислотонакопичувача.

Як повідомлялося, жителі Армянська масово з 24 серпня скаржаться в соцмережах на жовтий наліт, схожий на іржу, який покрив деталі автомобілів, паркани, газові колонки, ключі, посуд і прикраси з металу. Аналогічні скарги надходять і з сусіднього Красноперекопська.

Представники філії ТОВ "Титанові інвестиції" заявляли "Інтерфаксу", що позаштатних ситуацій на підприємстві не було.

Росспоживнагляд не виявив перевищень гранично-допустимої концентрації забруднювальних речовин у пробах повітря, узятих у районі хімзаводу з виробництва діоксиду титану в Армянську, перевіряє ще два підприємства в Красноперекопську: Кримський содовий завод і "Бром". Перевірки всіх трьох заводів здійснює і прокуратура.

За даними фахівців Росспоживнагляду, викид не становить загрози для здоров'я кримчан. Також деякі жителі Армянська повідомляють про висипи та блювоту у дітей, а також скаржаться на першіння та біль у горлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА