21:48 30.08.2018

У Німеччині відсторонили співробітника за розголошення даних про підозрюваних у вбивстві в Хемніці

2 хв читати
У Німеччині відсторонили співробітника за розголошення даних про підозрюваних у вбивстві в Хемніці

Офіційний представник органів юстиції, що поширив документ з іменами підозрюваних у вбивстві в Хемніці, відсторонений від роботи, повідомляє в четвер МВС федеральної землі Саксонія.

"Поширення секретних документів - безвідповідально і карається", - заявив міністр юстиції землі Себастьян Гемко.

Після того, як в місті був убитий 35-річний громадянин Німеччини, чоловік, який мав доступ до внутрішніх документів Мін'юсту, сфотографував ордер на арешт підозрюваних, які виявилися вихідцями з Сирії та Іраку. Як він сам повідомив виданню Bild, через добу він відправив фотографію документа через смартфон колегам, друзям загиблого і представникам праворадикального угруповання Pro Chemnitz.

Потім публікацію інтернет-каналами поширили прихильники правих поглядів. Після цього на вулиці міста вийшли тисячі "правих" і прихильники "лівих" - щоб протестувати проти виступів "правих".

Газеті чоловік пояснив, що хотів, щоб громадськість дізналася правду. "Я сфотографував ордер на арешт і поширив його, тому що хотів, щоб на суд громадськості була представлена ​​правда і тільки правда", - заявив він.

Минулий понеділка в Хемніці пройшли дві узгоджені вуличні акції - представників "лівих" і правого руху Pro Chemnitz, за даними поліції в них взяло участь близько 7,5 тисяч осіб. Демонстрації переросли в безлади, постраждали 20 осіб, в тому числі два співробітники поліції. Приводом для демонстрацій стало вбивство 35-річного громадянина Німеччини Даніеля Х., у справі про вбивство затримано громадянина Сирії 23 років і громадянина Іраку 22 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА