08:52 31.08.2018

Індія зізналася в "катастрофічній нестачі" дипломатів

2 хв читати
Індія зізналася в "катастрофічній нестачі" дипломатів

Індія відчуває катастрофічну нестачу в дипломатах, заявив в бесіді з агентством Bloomberg колишній заступник міністра закордонних справ Індії, глава парламентського комітету у закордонних справах Шаші Тхарур. Заяви представника індійської сторони прозвучали в контексті майбутнього візиту в країну високопоставлених представників США - глави Держдепартаменту Майка Помпео і міністра оборони країни Джеймса Меттіса.

"Ми відчуваємо катастрофічну нестачу (дипломатів)", - сказав Тхарур. "Це недобре для такої країни, як Індія, з її амбіціями", - додав він.

Як зазначає агентство, візит Помпео і Меттіса в Індію - ознака того, що Захід хоче зміцнити співпрацю з Індією на тлі протистояння з Китаєм. Однак скромний дипломатичний корпус не дає країні завоювати вплив у світі на тлі швидких темпів зростання економіки, нарікають співрозмовники Bloomberg.

"Індія не змогла відповісти взаємністю на відкриття посольств в багатьох країнах Латинської Америки через брак іспаномовних офіцерів", - розповів Тхарур. За його словами, якість кандидатів, які обирають дипломатичну службу, падає. Все частіше люди вважають за краще йти на адміністративні посади, вибирають роботу в податкових органах або поліції, додає він.

Як зазначає агентство, Індія з населенням приблизно в 1,3 млрд людей має всього 940 дипломатів. Це трохи більше, ніж в Новій Зеландії (885 дипломатів з населенням близько 5 млн осіб) і Сінгапурі (850 дипломатів). Для порівняння: в Японії та Австралії дипломатичний корпус налічує приблизно 6 тис. співробітників, в Китаї - 7,5 тис. дипломатів. Чисельність співробітників Держдепартаменту США - 14 тис. чоловік, зауважує Bloomberg.

Неназваний представник уряду Індії під час бесіди з агентством повідомив, що міністерство закордонних справ країни усвідомлює недолік дипломатичного корпусу та працює над укомплектуванням штатів. Представник міністерства закордонних справ Равеш Кумар відмовився від коментарів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА