12:49 31.08.2018

Українські туристи, постраждалі у великій ДТП у Польщі, застраховані в СК "Провідна"

3 хв читати

Українські туристи, постраждалі в серйозній ДТП у Польщі в ніч на п'ятницю, 17 серпня, застраховані в страховій компанії "Провідна" (Київ), про це, а також про те, що всю невідкладну допомогу буде оплачено в повному обсязі, поінформовані лікарні, які надають їм медичну допомогу, повідомила прес-служба асистуючої компанії "КОРІС Україна".

За її даними, до кожної лікарні були направлені гарантії оплати та запит про необхідну медичну документацію.

Відповідно до прес-релізу, перше повідомлення про ДТП диспетчерський центр "КОРІС Україна" отримав через 3 години після аварії, о 1:50 18 серпня, від представника туроператора в Україні. Координатори "КОРІС Україна" негайно зареєстрували страхову подію й розпочали організацію допомоги та врегулювання ситуації.

Відразу надійшла інформація про трьох загиблих.

Решта застрахованих осіб реєструвалися в асистуючій компанії протягом двох діб після ДТП. Дзвінки від них приймалися цілодобово протягом суботи й неділі. Вся отримана інформація оперативно передавалася страховій компанії.

Спочатку турагент повідомив асистанс про 19 госпіталізованих, але на ранок 20 серпня стала відома повна картина. Постраждалих виявилося набагато більше. В результаті був зареєстрований 51 страховий випадок (загалом, згідно з інформацією турагента, в автобусі перебували 54 особи).

Як уточнює "КОРІС Україна", у зв'язку з тим, що ДТП сталася на трасі, у туристів були травми різного ступеня тяжкості, всіх розвезли каретами швидкої допомоги у п'ять клінік регіону - в Перемишлі, Сянику, Леську, Ярославі та Устриках-Долішніх. Під час лікування пацієнтів переводили в інші госпіталі, залежно від діагнозу і рівня складності отриманих травм.

Основна складність для асистансу на той момент, зазначає прес-служба, полягала в браку інформації щодо застрахованих, оскільки більшість туристів були без паспортів, телефонів, їх розвезли по різних клініках. Оператори "КОРІС Україна" розіслали запити в усі госпіталі для отримання оперативної інформації щодо всіх застрахованих. На 21 серпня компанія мала точні дані стосовно всіх пацієнтів: хто в якій клініці перебуває, з якими травмами, яку допомогу надано.

Починаючи з ранку 18 серпня 2018 року, до врегулювання ситуації підключився агент туроператора й консул України в Польщі. Завдяки їм були оперативно оформлено всі документи, і 23 серпня тіла трьох загиблих доставили до Черкас, Житомира й Тернополя.

Від самого початку екстрену допомогу в повному обсязі надавали туристам на безкоштовній основі. В окремих випадках потрібно самостійно купити частину медикаментів і товарів медичного призначення (милиці, корсети).

На сьогодні в Україну повернулося понад 30 постраждалих. Решта залишаються на території Польщі, зокрема з госпіталізованими родичами. У лікарнях на стаціонарному лікуванні наразі перебувають 5 осіб, які очікують операції або відновлюються після оперативних втручань різного ступеня складності. Всіх їх буде перевезено на батьківщину, щойно дозволить їхній стан здоров'я, йдеться в прес-релізі.

Асистуючу компанію "КОРІС Україна" створено в 1994 році. Вона є основоположником ринку міжнародного медичного асистансу в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА