14:17 31.08.2018

Компроміс щодо ціни на газ із МВФ дасть змогу продовжити співпрацю з фінансовим світом

1 хв читати
Компроміс щодо ціни на газ із МВФ дасть змогу продовжити співпрацю з фінансовим світом

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що знаходження компромісу з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо ціни на газ для населення надасть можливість продовжити співпрацю України з міжнародними фінансовими організаціями та вирішити питання боргового навантаження.

"Ключова мета всіх переговорів уряду України з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема Міжнародним валютним фондом, зменшити боргове навантаження на бюджет і позбутися боргових кайданів, які наразі "коштують Україні" не менше ніж $5 млрд на рік", - наводить слова В. Гройсмана прес-служба уряду в п'ятницю.

Прем'єр підтвердив, що одним із пунктів таких переговорів із МВФ є питання ціни на газ для українських споживачів.

"Ви знаєте, що є вимога партнерів вирівняти ціну промислового газу та газу для населення. Це чутливе питання для українців і для мене. Дискусія важка. Вона йде з літа минулого року. Понад рік ми ситуацію утримували. Тепер обговорюватимемо питання з Місією МВФ, шукатимемо компроміс, щоб захистити громадян", - додав він.

Також глава уряду наголосив, що знаходження такого компромісу надасть можливість продовжити співпрацю України з фінансовим світом, а значить вирішити питання боргового навантаження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА