20:11 31.08.2018

"Vodafone Україна" посилив захист SIM-карт клієнтів від посягань шахраїв

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Україна" спільно з банками змінив алгоритм верифікації клієнтів із метою посилення їхнього захисту від посягань шахраїв, йдеться в прес-релізі компанії.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора, проблема з шахрайством навколо заміни SIM-карт виникає лише в прив'язці до фінансових послуг. В усіх інших випадках заміна SIM-карти сама по собі для шахраїв не становить жодного інтересу.

"Раніше банки підтверджували особу клієнта за номером телефону. Тепер ми запровадили двокрокову верифікацію: банк - за номером телефону, ми - паралельно за номером SIM-карти", - зазначила керівник операторського відділу зі зв'язків із громадськістю цієї компанії Вікторія Рубан.

Зокрема, з урахуванням нових шахрайських схем було розроблено алгоритми додаткової верифікації клієнта, що знижують шанси шахраїв отримати дублікат SIM-карти клієнта: оператор додатково запровадив відправлення підтверджувального смс на номер абонента до його блокування.

"Якщо власник номера не в курсі запиту, він відреагує відповідним чином, і шахрай не зможе отримати дублікат SIM-карти, навіть попри випитані в людини обманним шляхом персональні дані", - наголосила вона.

Як зазначають у компанії, заміна SIM-карти внаслідок її ушкодження, втрати телефону або необхідності заміни на карту з підтримкою 4G - одна з найбільш частих причин звернення клієнтів до служби підтримки оператора.

У компанії також зазначили, що топ-3 шахрайських схем виглядають на сьогодні так: шахрай телефонує абоненту, представляється "співробітником" оператора мобільного зв'язку і з'ясовує персональну інформацію абонента, номери, за якими власник SIM-карти найчастіше зв'язується, дії з рахунком тощо; шахрай прив'язує один з інтернет-месенджерів на своєму смартфоні до номера телефону потенційної жертви й обманом дізнається в абонента код підтвердження для реєстрації в месенждері, далі месенджери використовують для дзвінків до контактних центрів банків від імені власника номера.

Також до топ-3 найпопулярніших схем шахрайства входить розсилка підроблених повідомлень від банку/мобільного оператора про блокування карти: з приватного номера клієнту відправляють повідомлення від імені банку або мобільного оператора: "Вашу карту заблоковано. Зверніться за телефоном". Під час дзвінка дізнаються персональну інформацію: секретні коди або кодові слова, історію дзвінків тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА