07:26 01.09.2018

Мер Києва Кличко сподівається на мирову угоду з "Нафтогазом", щоб підписати договір про газопостачання столиці

2 хв читати
Мер Києва Кличко сподівається на мирову угоду з "Нафтогазом", щоб підписати договір про газопостачання столиці

Міська влада Києва робить усе можливе, щоб в найкоротші терміни підписати договір на газопостачання Києва з НАК "Нафтогаз", повідомляє прес-служба Київського міської державної адміністрації.

"Уряд доручив Міністерству фінансів знайти джерела в Державному бюджеті для надання столиці субвенції на погашення різниці в тарифах на комунальні послуги в розмірі 730 млн грн. З огляду на ситуацію з відсутністю газопостачання, це рішення відкриває можливість для укладення мирової угоди з "Нафтогазом" в сфері судових розглядів з правонаступництва боргів "Київенерго". Я спілкуюся з киянами - їх не цікавить ця формула, їх цікавить наявність самої послуги. І ми робимо все можливе, щоб як можна швидше підписати угоду на газопостачання столиці,"- цитує слова мера В. Кличка прес-служба КМДА в п'ятницю ввечері.

В.Кличко нагадав, що НАК "Нафтогаз" досі вимагає від столиці погашення боргів, які накопичило "Київенерго". Тільки після цього ця компанія готова підписати угоду. Зокрема, йдеться і про 1 млрд 200 млн гривень штрафів і пені. Кличко зазначив, що місто готове говорити про борги населення. Але, платити за діяльність приватної компанії влада не збирається.

"Ще раз я хочу вибачитися перед жителями столиці, в яких немає гарячої води. Але, хочу зазначити, в цьому немає провини міської влади. Ми робимо все, що від нас залежить. Але столицю залишили без газу. Дуже неприємно, коли киян тримають в заручниках цієї ситуації. Зараз ця проблема вийшла на рівень втручання Кабінету міністрів", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що рішення уряду вступить в силу після проходження певної процедури. Після підпису прем'єр-міністром це рішення має бути розглянуто на засіданні бюджетного комітету Верховної Ради. Після цього пройти узгодження в Київраді. Це дозволить підписати мирову угоду між НАК "Нафтогаз" і Києвом, що в свою чергу дозволить столиці отримувати газ зі знижкою 30 відсотків, повернути гарячу воду в будинки киян і належним чином підготувати місто до опалювального сезону. На думку мера столиці, на врегулювання всіх моментів знадобиться два тижні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА