08:37 01.09.2018

Американський лобіст зізнався в незаконному придбанні квитків на інавгурацію Трампа

1 хв читати
Американський лобіст зізнався в незаконному придбанні квитків на інавгурацію Трампа

Американський лобіст Сем Петтен заявив прокурорам про те, що незаконно придбав квитки на інавгурацію президента Дональда Трампа. Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на судові документи.

Зараз Петтен проходить у справі про порушення закону стосовно іноагентів. Суд звинуватив його в роботі іноагентом в період між 2014 і 2018 роками на український "Опозиційний блок". Петтен визнав свою провину.

Інавгурація Трампа відбулась 20 січня. За інформацією прокурорів, Петтен купив квитки за $ 50 тис., гроші надійшли з банківського рахунку на Кіпрі. При цьому Петтен кілька разів приховував документи про покупку квитків для іноземців.

Замовником, як вважають в прокуратурі, був Костянтин Килимник, який може бути пов'язаний з розвідувальними службами Росії і якимось українським олігархом. Відзначається, що Килимник працював в Києві разом з екс-главою передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, якого обвинувачують в незаконній лобістській діяльності в інтересах України. У матеріалах розслідування вказувалося, що Манафорт і Килимник підтримували зв'язок до листопада 2017 року.

Раніше в документах слідства Килимник проходив під грифом "персона А". Однак на початку червня спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує справу про можливий зв'язок штабу Трампа з Москвою, вперше назвав Килимника серед обвинувачених.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА