12:28 01.09.2018

Бомба, яка знищила ватажка "ДНР" Захарченка, була вмонтована в світильник або торшер – російські ЗМІ

2 хв читати
Бомба, яка знищила ватажка "ДНР" Захарченка, була вмонтована в світильник або торшер – російські ЗМІ

Саморобний вибуховий пристрій, яким у кафе "Сепар" в окупованому Донецьку підірвали ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, за попередніми даними, було вмонтовано в освітлювальний прилад – люстру або торшер у приміщенні, повідомляє з посиланням на власні джерела російська газета "Комерсант".

Як пише видання, в кафе близько 17.00 почали збиратися високопоставлені чиновники ДНР, щоб пом'янути Йосипа Кобзона, який активно підтримував ДНР.

"Унаслідок вибуху Олександр Захарченко дістав мінно-вибухову травму голови. Помер він у лікарні, куди його доставила з місця події охорона. ...За попередніми даними, вибуховий пристрій було закладено в один з освітлювальних приладів, встановлених у кафе,— торшер або люстру, а в дію його привів дзвінок телефону. Донецькі силовики шукають можливих спільників серед найближчого оточення глави ДНР, оскільки тільки там могли мати точні дані про його переміщення та плани. Саме кафе, за попередніми даними, належало начальнику охорони глави ДНР, а враховуючи, що у нього часто бували високопоставлені гості, ретельно охоронялося. За даними силовиків, без допомоги «своїх» встановити бомбу в ньому було практично неможливо. При цьому передбачається, що в момент вибуху вбивця глави ДНР перебував поруч із кафе і бачив, коли до нього прибув О.Захарченко. Дзвінок, який ініціював підрив, він зробив, як тільки той увійшов всередину закладу", – пише "Комерсант".

Потужність вибухового пристрою, яким вбили О.Захарченка, оцінили приблизно в 800 г у тротиловому еквіваленті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА