15:48 01.09.2018

Суд засудив до 4,5 року позбавлення волі обвинуваченого в організації замаху на Бабченка

2 хв читати
Суд засудив до 4,5 року позбавлення волі обвинуваченого в організації замаху на Бабченка

Голосіївський районний суд Києва після угоди зі слідством засудив Бориса Германа, обвинуваченого в організації спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка до 4,5 року позбавлення волі, повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Так, ця інформація відповідає дійсності. 30 серпня цього року Голосіївський районний суд Києва визнав винним громадянина Бориса Германа в тому, в чому його звинувачували. Йому призначено реальний термін покарання – 4 роки і 6 місяців позбавлення волі", - сказав В.Грицак журналістам у суботу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами глави СБУ , вирок набуде чинності через місяць.

Глава СБУ уточнив, що Б.Герман пішов на угоду зі слідством, повністю визнавши свою провину.

"Співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які ми в подальшому перевірятимемо і документуватимемо", - зазначив В.Грицак.

Як повідомив раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко, у серпні Б.Герман пішов на підготовку співпраці зі слідством.

"Справді, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди", – сказав Ю.Луценко.

За словами генпрокурора, у своїх свідченнях Б.Герман, фактично, підтвердив версію злочину, за яким йому було висунуто підозру – "зокрема, прямо вказує на представника Російської Федерації, який передавав кошти і говорив, як ними розпоряджатися на території України".

Ю.Луценко уточнив, що остаточне ухвалення угоди відбудеться тільки в судовому порядку. "Після цього має минути місяць, і після цього вона стане доступною для громадськості", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який із 2017 року працює на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в Києві. Наступного дня глава СБУ заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Того самого дня стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про список із 47 потенційних жертв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА