18:24 01.09.2018

СБУ відстежуватиме контент телеканалів, які перейшли в управління Портнова

3 хв читати
СБУ відстежуватиме контент телеканалів, які перейшли в управління Портнова

Служба безпеки України відстежуватиме вміст українських телеканалів, управління якими взяв на себе колишній заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов, зокрема NewsOne, і за наявності підстав відкриватиме кримінальні провадження.

Глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в суботу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи є підстави в юридичному руслі заборонити таким людям, як А.Портнов, керувати українськими телеканалами і чи є в цьому факті загроза національній безпеці, сказав: "На жаль, ми не бачили документів, що підтверджують, що управління NewsOne та іншого каналу взяв на себе пан Портнов. Так, ми чули його заяву, що він підписав відповідні документи".

В.Грицак наголосив: "Напевно, легко спрогнозувати, на чиї жорна литимуть воду ті канали, які буде курирувати в перспективі пан Портнов. Я слабо вірю в те, що, сидячи на території РФ, він буде агітувати за відновлення українських кордонів, за відновлення державного суверенітету, за відновлення контролю над Кримом, за те, щоб навести лад на Донбасі і щоб він став українським, щоб провести легітимні вибори і вивести російські війська з території України".

Тобто, як наголосив глава СБУ, для нього прогнозована політика українських телеканалів, які курируватиме А.Портнов.

Відповідаючи на уточнювальне питання про те, чи означає це, що СБУ буде відстежувати вміст і ухвалювати відповідні рішення, В.Грицак сказав: "Звісно. Ми не можемо говорити зараз, що хтось скоїв злочин, це буде огульно. Якщо будуть ознаки вчинення злочину, вони будуть документуватися і кваліфікуватися відповідним чином і тоді будуть прийматися рішення про внесення чи не внесення до ЄРДР".

Як повідомлялося, 29 серпня А.Портнов заявив, що підписав угоду про управління телеканалом NewsOne (ТОВ "Новини 24 години", Київ) терміном на три роки. "Інформую, що позавчора у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne. Власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв передав мені телеканал в управління терміном на три роки. За умовами договору мені на комерційних умовах передано право провадити всю діяльність з управління телеканалом", - написав він на сторінці в Facebook.

За його словами, угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в його діяльність або припинити договір в односторонньому порядку, а якщо захоче продати канал, то повинен пріоритетно запропонувати його А.Портнову.

Раніше власником телеканалу NewsOne був позафракційний народний депутат Євген Мураєв. У липні 2018 року змінилася структура власності: власником ТОВ "Новини 24 години" стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, кінцевим бенефіціаром якої є батько Є.Мураєва Володимир Мураєв.

А.Портнова розшукувало Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України). Датою втечі А.Портнова зазначено 15 січня 2015 року. 12 листопада 2015 року його розшук було припинено через встановлення місцезнаходження.

У 2014 році А.Портнов залишив територію України, проживав у Москві (РФ), Відні (Австрія).

Прокуратура Криму перевіряє причетність А.Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Пізніше народний депутат Андрій Левус (фракція "Народний фронт") заявив, що СБУ почала розслідування можливої причетності А.Портнова до анексії Росією Криму в рамках кримінального провадження за статтею "державна зрада".

В українських соцмережах останнім часом активно обговорюється тема нещодавньої купівлі каналу "112.Україна" нібито лідером громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктором Медведчуком, а також інформполітики напередодні виборів інших телеканалів, що належать знаним бізнесменам і політикам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА