15:54 04.09.2018

Розгляд апеляції на вирок співробітниці т. зв. МДБ "ДНР" із позивним "Тереза" призначено на 25 вересня

2 хв читати

Апеляційний суд Харківської області призначив розгляд апеляційної скарги на вирок, ухвалений Київським райсудом Харкова співробітниці т. зв. міністерства державної безпеки "ДНР", громадянці РФ Ларисі Чубаровій із позивним "Тереза".

"Засідання призначено на 25 вересня, на 10:00. Головуючий - суддя Савченко", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат Л.Чубарової Олександр Шадрін.

Це буде третя спроба апеляційного суду розглянути скаргу на вирок Л.Чубаровій.

3 травня колегія суддів у складі Володимира Протасова, Миколи Савенка та Петра Гришина взяла самовідвід.

18 липня про самовідвід заявив один із членів колегії суддя Сергій Шабельніков.

Як повідомлялося, 7 квітня 2015 року співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів у Харкові.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, затримана - громадянка Російської Федерації, співробітниця т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР" із позивним "Тереза".

За його словами, з’ясовано, що затримана на початку 2014 р. була активною учасницею Антимайдану в Харкові та проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала до Донецька для участі в збройному протистоянні проти України на боці т. зв. ДНР. У лютому 2015 р. "Тереза" за координації керівника одного з управлінь т.зв. МДБ "ДНР" із позивним "Док" прибула до Харкова з метою збирання розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. В результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем тимчасового проживання затриманої було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

22 вересня 2015 року обвинувальний акт стосовно Л.Чубарової направлено до суду.

29 червня 2017 р. Київський райсуд Харкова визнав Л.Чубарову винною в участі в не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) і призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Л.Чубарова та її адвокат подали апеляційні скарги на вирок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА