17:55 04.09.2018

Редакція програми "Схеми" стверджує, що ГПУ отримала доступ до особистої інформації телефону головреда Седлецької

2 хв читати

Редакція програми антикорупційних розслідувань "Схеми" заявляє, що Генеральна прокуратура України отримала доступ до інформації телефону головного редактора програми Наталії Седлецької, та розцінює це як тиск на незалежного журналіста.

"Печерський районний суд Києва надав доступ Генеральній прокуратурі до телефонних розмов, смс та місцезнаходження телефону Наталки Седлецької у справі про ймовірне розголошення державної таємниці і даних досудового слідства директором НАБУ Артемом Ситником. Не за конкретний день, а за 17 місяців", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці програми "Схеми: корупція в деталях" у соцмережі Facebook у вівторок.

Команда "Схем" засуджує переслідування і тиск на головного редактора програми.

"Ми сприймаємо це не тільки як грубе втручання у приватне життя громадянина України. Це - тиск на незалежного журналіста. У нас є підстави вважати, що це розслідування ГПУ і таке рішення суду здійснюється з метою психологічного тиску та подальшого перешкоджання професійній діяльності журналістів", - йдеться в заяві.

Редакція програми "Схеми" наголошує, що "генпрокурор Юрій Луценко та його підлеглі неодноразово ставали фігурантами розслідувань програми «Схеми»", і тепер Генпрокуратура отримала доступ до приватної, захищеної законом інформації Н.Седлецької за півтора року.

"Ми висловлюємо підтримку керівнику нашої програми. В такій ситуації може опинитися кожен журналіст, який викриває корупцію. Ми засуджуємо такі дії з боку правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

Програма "Схеми: корупція в деталях" - щотижнева телепередача журналістських розслідувань та аналітики про корупцію у вищих ешелонах влади, яка виходить в ефір із липня 2014 року. Спільний проект радіо "Свобода" і телеканалу "UA:Перший".

Агентство "Інтерфакс-Україна" не має офіційних коментарів Генпрокуратури з цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА