21:50 04.09.2018

Зеркаль закликала депутатів Бундестагу вимагати від РФ виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН в Азовському морі

2 хв читати
Зеркаль закликала депутатів Бундестагу вимагати від РФ виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН в Азовському морі

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль та віце-президент Бундестагу Німеччини Вольфганг Кубікі (Wolfgang Kubicki) обговорили звільнення українських політв'язнів в РФ і провокації Москви проти України в Азовському морі.

Як повідомляє у вівторок прес-служба МЗС України, В.Кубікі (Вільна демократична партія Німеччини) знаходиться в Україні з робочим візитом на чолі парламентської делегації Бундестагу, до складу якої також увійшли голова комітету з прав людини та гуманітарної допомоги Гюде Єнсен (Вільна демократична партія ) і член комітету з питань економіки та енергетики Йоганн Заатгоф (Соціал-демократична партія Німеччини).

Німецькі політики висловлювали стурбованість незаконним утриманням Росією українських громадян і підкреслювали, що постійно піднімають це питання в діалозі з Москвою.

"У Берліні готові продовжувати активні зусилля для звільнення Олега Сенцова", - цитує слова В.Кубікі прес-служба МЗС України.

Німецькі депутати також заявили, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і підкреслили, що спроба анексії Криму і окупація окремих територій Донецької і Луганської областей є очевидним порушенням міжнародного права.

За словами В.Кубікі, Німеччина продовжує залишатися на позиції, що врегулювання конфлікту на Донбасі можливе в рамках мінських домовленостей.

Він запевнив про підтримку Німеччиною України на євроінтеграційному шляху: "Ми готові підтримувати реформи в Україні заради того, щоб Ваша країна йшла до Євросоюзу".

Зі свого боку О.Зеркаль детально ознайомила німецьких депутатів з ситуацією з безпеки на Донбасі і окремо привернула увагу до провокацій Росії з використанням військових кораблів проти України в Азовському морі. Під час обговорення ситуації з систематичним порушенням Росією прав людини в тимчасово окупованому Криму О.Зеркаль закликала німецьку сторону вимагати від Росії неухильного виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА