09:46 05.09.2018

У суботу в Києві стартує II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "pUp.pet" - КМДА

2 хв читати

 Із суботи до середи, 8-12 вересня, в Києві відбудеться II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "pUp.pet", участь в якому візьмуть творчі колективи з 15 країн, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Масштабним театралізованим парадом – святковою ходою "pUр.pet! Вперед за лялькою! " цієї суботи, 8 вересня, о 19:00 стартує ІІ Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "pUp.pet", - йдеться в повідомленні на сайті мерії у вівторок.

Протягом 8-12 вересня на фестивалі творчі колективи з 15 країн покажуть 25 кращих вистав.

"Фестиваль лялькових театрів одразу поставив високу планку як міжнародний проект, що вже минулого року зібрав 16 країн-учасниць і тепер продовжує цю традицію. Вперше в історії нашого міста ляльки вийшли на вулиці та площі. Фестиваль збере у столиці України творчі колективи з 15 країн: Бразилії, Грузії (2 театри – Тбілісі, Батумі), Естонії, Ісландії, Іспанії, Китаю, Латвії, Польщі, Сербії (2 театри), Словенії, США, Тунісу, України, Франції, Хорватії. Покажуть 25 найкращих вистав. Уперше відбудеться міжнародний семінар на тему розвитку лялькового мистецтва у світі", - розповіла директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

За її словами, вже на початку вересня кілька парків взяли неймовірних ляльок для промо-акцій перед початком шкільного сезону, щоб якомога більше дітей та їхніх батьків приєдналися до великої театралізованої ходи з Європейської до Поштової площі.

"Зокрема, 1 та 2 вересня відбулися безкоштовні покази на відкритих вуличних локаціях - в парках Голосіївський, "Наталка", ім. Тараса Шевченка, Центральному парку культури і відпочинку, Контрактовій та Поштовій площі, біля Арки дружби народів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією директора - художнього керівника Київського академічного театру ляльок Ірини Чернікової, учасниками процесії стануть театральні колективи, міжнародні делегації посольств країн-учасників, представники громадських об'єднань та земляцтв, школярі, молодь та активісти громадського життя столиці.

Фінальна точка маршруту параду - Поштова площа. О 20:00 на ній відбудеться грандіозний вуличний перформанс відкриття фестивалю "Puppets up to Cosmos" та представлення колективів-учасників.

Покази відбуватимуться на сценах чотирьох театрів. Україну представлять творчі колективи: Київського академічного театру "Колесо", Київського муніципального академічного театру ляльок, Київського академічного театру юного глядача на Липках, Центру театрального мистецтва "ДАХ", студенти кафедри акторського мистецтва та режисури театрів ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенко-Карого та студенти Дніпровського театрально-художнього коледжу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА