15:31 05.09.2018

Генпрокурор запросив нардепів Сюмар і Червакову на зустріч із журналісткою Седлецькою

2 хв читати
Генпрокурор запросив нардепів Сюмар і Червакову на зустріч із журналісткою Седлецькою

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко запросив народних депутатів Вікторію Сюмар (фракція "Народний фронт") та Ольгу Червакову (фракція "Блок Петра Порошенка") на свою зустріч із головним редактором програми антикорупційних розслідувань "Схеми" Наталією Седлецькою в середу.

"Ми з Ольгою Черваковою запрошені за годину на зустріч до генерального прокурора, яка має стосуватися цієї теми (ситуації навколо Н.Седлецької - ІФ)", - повідомила В.Сюмар на засіданні парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики в середу в Києві.

В.Сюмар очолює Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики, а О.Червакова є його членом.

Як повідомлялося, 4 вересня редакція програми антикорупційних розслідувань "Схеми" заявила, що Генеральна прокуратура України отримала доступ до інформації телефону головного редактора програми Н.Седлецької, та розцінила це як тиск на незалежного журналіста.

"Печерський районний суд Києва надав доступ Генеральній прокуратурі до телефонних розмов, смс та місцезнаходження телефону Наталки Седлецької у справі про ймовірне розголошення державної таємниці і даних досудового слідства директором НАБУ Артемом Ситником. Не за конкретний день, а за 17 місяців", - йдеться в заяві на сторінці "Схеми: корупція в деталях" у Facebook.

Того самого дня речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook повідомив, що інформація з телефону Н.Седлецької, до якої отримали доступ прокурори, не включає змісту розмов, і не буде ніякого втручання в професійну діяльність та особисте життя журналіста.

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період у 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ (Національного антикорупційного бюро України - ІФ) у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України", - повідомив речник Генпрокуратури.

Крім того, за його словами, Н.Седлецька виступає разом з іншими громадянами як можливий свідок.

Вранці 5 вересня Н.Седлецька повідомила, що генпрокурор запросив її на зустріч цього дня, щоб пояснити отримання прокуратурою доступу до інформації з її телефону.

Водночас Н.Седлецька заявила, що радіо "Свобода" запрошує Ю.Луценка на цей же час, о 15:30, "замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі".

Пізніше вона повідомила, що Ю.Луценко відмовився публічно відповідати на запитання щодо доступу слідчих до її телефону: "Юрій Луценко відмовився від прямого ефіру радіо "Свобода" і не захотів публічно відповідати на питання стосовно доступу слідчих до мого телефону. (...) Наша пропозиція прийти на ефір залишається відкритою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА