17:06 05.09.2018

Петицію з пропозицією встановити пам'ятник вченому, який розшифрувати писемність майя, зареєстровано на сайті міськради Харкова

2 хв читати
Петицію з пропозицією встановити пам'ятник вченому, який розшифрувати писемність майя, зареєстровано на сайті міськради Харкова

На сайті Харківської міськради зареєстровано електронну петицію з пропозицією встановити пам'ятник вченому, який вперше у світі розшифрував писемність майя, Юрію Кнорозову.

"Кнорозов, уродженець Харківщини, є видатним істориком та етнографом, засновником вітчизняної школи майяністики та першим у світі розшифрував писемність майя. Його досягнення в дослідженні Мезоамерики визнали у світі: він був удостоєний мексиканського ордена Ацтекського орла і Великої золотої медалі президента Гватемали, нещодавно в 2018 році в мексиканському місті Меріда було відкрито пам'ятник Кнорозову ", - йдеться в петиції, зареєстрованій Максимом Безруком.

На думку ініціатора, відсутність пам'ятника Ю.Кнорозову на його малій батьківщині - це несправедливість, яку слід виправити.

"Натомість видатного харків'янина, який починав своє навчання на історика в Харківському державному університеті ім. Горького (тепер - Харківський національний університет ім.Каразіна - ІФ), на малій батьківщині майже забули. У Харкові повно пам'ятників особам, які не мають до міста безпосереднього відношення, деякі локальні видатні особи мають їх декілька. Тому відсутність пам'ятника Кнорозову видається вкрай несправедливою. Просимо міську владу виправити це і створити пам'ятник Юрію Валентиновичу Кнорозову та його улюбленій кішці, схожий до мексиканського", - йдеться в петиції.

Збір підписів на підтримку петиції розпочався увечері 3 вересня. За неповні дві доби за неї проголосували 79 осіб. Для того, щоб її розглянув міський голова, необхідно, щоб протягом 90 днів її підтримали не менше тисячі осіб. Для розгляду міськрадою необхідно протягом того ж часу зібрати не менше 5 тис. підписів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА