20:50 05.09.2018

Facebook визнає, що повільно реагував на спроби втручання в американські вибори

3 хв читати
Facebook визнає, що повільно реагував на спроби втручання в американські вибори

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг у середу заявила, що компанія пізно помітила спроби втручання у вибори президента США в 2016 році через платформу соцмережі і занадто повільно відреагувала на них.

"Ми були занадто повільними в тому, що стосується їх (спроби втручання - ІФ) виявлення, і занадто повільними у нашій реакції", - сказала Ш.Сендберг, виступаючи на слуханнях у сенатському комітеті з розвідки США.

"Втручання було абсолютно неприпустимим. Воно порушувало цінності нашої компанії та нашої країни, яку ми так любимо", - зазначила вона.

При цьому Ш.Сендберг наголосила, що компанія зі свого боку вдається до активних дій, щоб вирішити питання, пов'язане із втручанням у вибори за допомогою платформ соцмережі.

У комітеті сенату конгресу США у середу виступає також засновник і глава соцмережі Twitter Джек Дорсі. Він, у свою чергу, зазначив, що Twitter не керується жодною політичної ідеологією, коли приймає рішення.

"Twitter не використовує політичну ідеологію, щоб приймати будь-які рішення", - сказав Дж.Дорсі.

"Я сподіваюся, що сьогоднішні мої свідчення в комітеті продемонструють ті труднощі, з якими ми стикаємося як глобальна платформа", - зазначив він.

За його словами, мета Twitter полягає в тому, щоб сприяти спілкуванню людей, і компанія завжди ставить інтереси користувачів мережі на перше місце у прийнятті рішень.

Зі свого боку Дж.Дорсі визнав, що Twitter виявився "не здатним" впоратися з "агресією, арміями тролів і пропагандою через ботів".

"Ми не пишаємося тим, як вільний і відкритий обмін був застосований як зброя і використовувався, щоб відвернути увагу і розділити людей і наш народ. Ми виявилися не спроможними та погано підготовленими для того масштабу проблем, які ми визнали", - заявив він.

Крім того, глава Twitter на слуханнях заявив, що компанія продовжує визначати акаунти, які можуть бути пов'язані з російським Агентством інтернет-досліджень, що фігурує в розслідуванні спецпрокурора США у "російській справі" Роберта Мюллера. Наразі соцмережа заблокувала понад 3,8 тис. акаунтів.

У свою чергу сенатор від Демократичної партії Марк Уорнер зазначив, що Facebook і Twitter вдалося домогтися прогресу в тому, що стосується протистояння спробам втручання в демократичні процеси за допомогою платформи соцмереж.

Тим часом, спочатку очікувалося, що в слуханнях візьме участь представник Google, проте компанія відмовилася відправити свого топ-менеджера на них.

Глава комітету з розвідки сенату США Річард Берр, коментуючи відсутність представника Google, заявив, що компанія, вочевидь, не усвідомлює проблеми, "якщо не хоче працювати разом з урядом, щоб знайти рішення".

У середу в комітеті з розвідки Сенату США тривають слухання, в яких беруть участь топ-менеджери Facebook і Twitter. Крім цього, Дж.Дорсі, як очікується, виступить пізніше в середу в комітеті Сенату США з енергетики і торгівлі на слуханнях про прозорість в Інтернет-просторі.

Раніше глава і засновник Facebook Марк Цукерберг в своїй статті, опублікованій в газеті "Вашингтон пост", заявив, що соцмережа та інші компанії мають докласти зусиль для боротьби з противниками ззовні, які намагаються вплинути на демократію в США. Він зазначив, що компанія виконала успішну роботу в боротьбі з "фейковими" акаунтами перед виборами в низці європейських країн.

Він наголосив, що для цього у Facebook почали використовувати нову програму, що надала змогу швидко викрити такі акаунти.

Зараз у США триває розслідування про нібито втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА