08:38 06.09.2018

Число постраждалих від землетрусу в Японії досягло 140 осіб

1 хв читати
Число постраждалих від землетрусу в Японії досягло 140 осіб

Унаслідок землетрусів на японському острові Хоккайдо, за останніми даними, загинули дві людини і постраждали щонайменше 140. Про це повідомляє телеканал NHK.

За його даними, в результаті землетрусу виникли зсуви, які зруйнували будинки в селищі Атцума. Зниклими безвісти вважаються близько 40 його жителів. До рятувальних робіт залучено вертольоти.

Телеканал повідомляє, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і його уряд створили надзвичайну групу, яка займатиметься питаннями порятунку і пошуками людей. За словами Абе, на місце землетрусу відправлять 25 тис. військовослужбовців Сил самооборони Японії.

Напередодні на острові Хоккайдо сталися два землетруси магнітудою 6,6 і 5,5 балів. Однак загроза цунамі не оголошувалася. Землетрус призвів до відключення зовнішнього живлення на атомній електростанції "Томарі". Після втрати джерел зовнішнього живлення басейни з відпрацьованим ядерним паливом почали охолоджуватися через аварійну систему подачі електрики. Головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга розповів журналістам, що витоків радіації не було.


 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА