14:30 06.09.2018

Корпорація "Богдан" передала ЗСУ в серпні близько 50 од. оновлених санітарних "Богдан-2251"

3 хв читати
Корпорація "Богдан" передала ЗСУ в серпні близько 50 од. оновлених санітарних "Богдан-2251"

Корпорація "Богдан" протягом серпня передала ЗСУ близько 50 од. конструкційно-оновлених санітарних автомобілів підвищеної прохідності "Богдан 2251", що постачаються з 2017 року в рамках контракту з Міністерством оборони до зони бойових дій на Донбасі.

Згідно з повідомленням прес-служби на сайті корпорації у четвер, поставлені в армію допрацьовані у співпраці з військовими медиками на замовлення Міноборони санітарні "Богдани", отримали понад десяток удосконалень з урахуванням досвіду експлуатації евакуаційної автотехніки на передовій.

За даними корпорації, серед доробок, зокрема: оновлений, більш комфортний інтер'єр медичного відділення авто; посилення захисту передньої частини автомобіля; оснащення додатковими "мигалками"; забезпечення функцій деблокування дверей авто при русі зі швидкістю менше 20 км/год; установка нових механізмів фіксації носилок для медобладнання стандарту НАТО.

"Санітарні автомобілі "Богдан +2251" максимально пристосовані під потреби фронту. Вони здатні впоратися із бездоріжжям і терміново евакуювати поранених до лікарні", - наголошується в повідомленні.

Санітарні "Богдан-2251" підвищеної прохідності на шасі GreatWall Wingle 5 створені з урахуванням сучасних вимог і передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Кожен автомобіль дозволяє транспортувати до семи поранених. Розробником і виробником "Богдан-2251", який покликаний замінити в українській армії морально і технічно застарілі УАЗ-3962 російського виробництва, виступає "дочка" АТ "АК "Богдан Моторс"- "АСЗ №2 "(Черкаси).

Згідно з раніше озвученими корпорацією даними, Міністерство оборони замовило у корпорації "Богдан" у 2017 році 100 санітарних автомобілів, у квітні того ж року військовим було передано першу партію техніки. На початку 2018 року низка ЗМІ, зокрема й американська The New York Times, озвучили інформацію про виявлені у частині поставлених до армії санітарних "Богдан-2251" технічні несправності. Згідно з висновками спеціально створеної виробником комісії, причиною несправності став вихід із ладу паливної системи автомобіля через використання неякісного палива, а також порушення військовими умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування. Тим часом корпорація "Богдан" спільно із замовником прийняла рішення про підготовку заходів з модернізації санітарного "Богдан-2251" для потреб медслужби ЗСУ.

У липні 2018 року корпорація "Богдан" повідомила про завершення у співпраці з військовими медиками доопрацювання санітарних автомобілів за замовленням Міністерства оборони і готується до постачання партії оновлених "Богдан-2251" до зони проведення Операції об'єднаних сил (ООС).

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року для реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік. За нових умов корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, зокрема й санітарну, автотехніку для військових замовників.

За даними військового відомства, закупівлі за ДОЗ "Богдан-2251" для ЗСУ у 2017 році надали можливість підвищити укомплектованість армії санітарно-евакуаційної технікою більш ніж на 20%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА