14:53 06.09.2018

Ще дві книги не дозволили ввезти з РФ з ознаками фальсифікації історії та імперської ідеології держави-агресора

1 хв читати
Ще дві книги не дозволили ввезти з РФ з ознаками фальсифікації історії та імперської ідеології держави-агресора

Державний комітет із телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) відмовив ТОВ "Етніктрейд" у видачі дозволу на ввезення з території Росії двох книг московського видавництва "Світло", в яких присутні ознаки пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора.

"Зокрема, не дано дозвіл на ввезення книги творця нових міфів про "наддержаву" Росію Бориса Баландинського "Язичницькі шифри російських міфів. Боги, звірі, птахи... ", а також видання "Велесова книга", передмову до якої в дусі імперських ідеологічних доктрин написав Олександр Асов", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Держкомтелерадіо в четвер.

Як зазначив член експертної ради Держкомтелерадіо України, вчений Віталій Довгич, автор передмови А.Асов - відомий фальсифікатор першоджерел, полеміка з яким триває з початку 90-х. "А він, тепер уже в дусі державної пропаганди РФ, продовжує подовжувати історію Росії, якої у світі не було за часів, коли фіксувалися дощечки "Велесової книги", - зазначив В.Довгич.

"Це передмова є типовою спробою Росії привласнити українську історію, територію, поширити шовіністичні міфи про "братню колиску "народів-братів", - зазначає член експертної ради Алла Ковтун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА