17:25 06.09.2018

Порошенко виступає за підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців щонайменше на 30%

2 хв читати
Порошенко виступає за підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців щонайменше на 30%

Президент України Петро Порошенко виступає за підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців щонайменше на 30%, а також за належне забезпечення зброєю Збройних сил України.

"Стосовно військового бюджету: ситуація непроста, хоча спільними зусиллями прийняті реформи вже дають відповідні плоди", - сказав П.Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України в Києві в четвер.

Він висловив сподівання, що макроекономічні показники України дадуть змогу забезпечити фінансування сектора національної безпеки та оборони.

"Головне - по-перше, забезпечення зброєю Збройних сил України. Усе, що ми бачили на військовому параді, зокрема і як дослідні зразки, має невідкладно надійти до військ, інакше це все показуха", - заявив президент.

"На друга-партнера сподівайся, але спирайся на власні сили. І я окремо наголошую: українська армія є гарантом української незалежності", - додав П.Порошенко.

"Друга позиція - це система соціальних гарантій українського військовослужбовця. Не лише патріотизм має тримати українського воїна в українській контрактній армії, а й відповідне грошове забезпечення. Просив би, щоб забезпечення українського солдата було піднято не менше як на 30% . Ми порахували - поставити це пріоритетом і зробити все, щоб це доручення було реалізовано якнайкраще", - наголосив президент.

П.Порошенко нагадав, що минулого року було виконано вимоги воєнної стратегії та закону про національну безпеку, де видатки на сектор оборони та безпеки мають становити не менше ніж 5% від ВВП України.

"За фактом цього року вони становитимуть 5,36% ВВП України", - сказав президент.

Він висловив сподівання, що рівень фінансування сфери оборони буде не менше, ніж рік тому, чого вимагає сама стратегічна військова обстановка та геополітична обстановка.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні РНБО повідомив, що Кабмін незабаром затвердить параметри бюджету на оборону та безпеку.

"Після засідання Ради національної безпеки і оборони відбудеться засідання уряду, де остаточно буде затверджено відповідно до рішення РНБО параметри державного бюджету на оборону та безпеку. Але однозначно можу зазначити, що нашим пріоритетом залишається фінансування не менше ніж 5% від ВВП. Минулого року на ці цілі було передбачено 167 млрд грн, цього року буде збільшення орієнтовно на 30 млрд - це 197 млрд грн. А якщо говорити про спеціальний фонд та інші доходи у сфері оборони, то це понад 200 млрд грн", - сказав прем'єр.

За його словами, в проекті бюджету будуть пріоритети щодо фінансового забезпечення військовослужбовців, а також буде передбачено кошти на нове озброєння й інші витрати для ефективної безпеки та оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА