18:46 06.09.2018

СБУ ініціювала застосування РНБО санкцій до ОК "РусАл", Judson Trading Limited та деяких іноземців, причетних до знищення "ЗАлК"

1 хв читати
СБУ ініціювала застосування РНБО санкцій до ОК "РусАл", Judson Trading Limited та деяких іноземців, причетних до знищення "ЗАлК"

Служба безпеки України припинила підривну діяльність іноземців щодо знищення ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК), ініціювала застосування Радою нацбезпеки і оборони (РНБО) економічних санкцій стосовно ОК "РусАл", Judson Trading Limited та деяких іноземних громадян, причетних до знищення комбінату.

"Завдяки послідовній роботі служби вдалося припинити підривну діяльність іноземної сторони та повернути "ЗАлК" державі. Також єдине на території Євразії родовище блакитних кварцитів сьогодні знову перейшло до комбінату. Крім того, Служба безпеки ініціювала застосування Радою національної безпеки і оборони спеціальних економічних санкцій стосовно ОК "РусАл", Judson Trading Limited та іноземних громадян, причетних до знищення комбінату", - повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

Крім того, в українській спецслужбі інформують, що нині слідчі СБУ у рамках кримінального провадження за ст.113, 191, 255 і 364 Кримінального кодексу України оголосили про підозру восьми причетним до спроб знищення "ЗАлК" зловмисникам, "серед яких представники російської об'єднаної компанії "РусАл".

У СБУ наголосили, що "діяльність путінських кишенькових олігархів, спрямована на розвал одного з флагманів металургійної промисловості України - Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату в інтересах російських виробників металу", є прикладом агресивної політики у рамках гібридної війни проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА