21:32 06.09.2018

Високопосадовці США відхрестилися від статті про шкідництво в Білому домі

3 хв читати
Високопосадовці США відхрестилися від статті про шкідництво в Білому домі

Високопоставлені американські чиновники відкинули свою причетність до анонімної статті під заголовком "Я - частина опору всередині адміністрації Трампа".

Прес-секретар американського посольства Андреа Калан написала в четвер у твіттері, що посол США в РФ Джон Гантсман взяв за правило ніколи не писати статті без підпису і тому не має ніякого відношення до опублікованого матеріалу щодо розбіжностей в адміністрації президента США Дональда Трампа.

"З'ясував, що коли працюєш американським послом в Москві, стаєш зручною мішенню для всіх сторін. Я підписую всі надіслані тексти. Це політичний урок, який я давно засвоїв: ніколи не потрібно відправляти анонімні статті", - наводить вона слова Гантсмана.

Також Калан в тому ж твіті розмістила копію заяви представника Білого дому Сари Сандерс з приводу скандалу навколо матеріалу The New York Times.

Держсекретар США Майк Помпео в четвер також запевнив, що не є автором анонімного матеріалу.

"Це не моя стаття", - сказав глава американського зовнішньополітичного відомства журналістам після зустрічі з індійськими офіційними особами в Делі.

Він також обвинуватив ЗМІ в спробах підірвати діяльність адміністрації Трампа. За його словами, ця ситуація "викликає надзвичайне занепокоєння".

Директор нацрозвідки Ден Коутс також рішуче відкинув припущення про те, що автором цієї статті міг бути він, або його заступник.

"Це завідомо неправдиво. Ми цього не робили", - наводить агентство слова Коутса.

Про непричетність віце-президента США Майка Пенса заявив його представник Джеррод Ейген. У своєму акаунті в твіттері він написав, що Пенс завжди підписується, коли пише статті.

Крім того, Ейген зазначив, що авторові цього матеріалу "має бути соромно". Він назвав публікацію "брехливою, нелогічною і підлою".

Газета The Hill, зі свого боку, повідомляє, що ще кілька високопоставлених співробітників адміністрації президента США вже також заявили, що не є авторами цього матеріалу. Серед них - міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, генпрокурор Джефф Сешнс, глава мінфіну Стівен Мнучін, а також міністр внутрішніх справ Райан Зінке.

У свою чергу в Білому домі назвали "дикою манією" ситуацію навколо спроб ЗМІ вирахувати автора цієї анонімної статті.

"Дика манія ЗМІ навколо особистості анонімного боягуза нерозважливо порочить репутацію тисяч чудових американців, які служать своїй країні і працюють на президента Трампа", - написала представник Білого дому Сара Сандерс в четвер у своєму акаунті в твіттері.

Крім того, Сандерс запропонувала всім, кого цікавить істинний автор цього матеріалу, безпосередньо звернутися в газету. У своєму повідомленні вона навіть вказала номер телефону редакції The New York Times.

"Ми єдині і ми повністю підтримуємо нашого президента Дональда Трампа", - додала представник.

The New York Times в середу опублікувала матеріал без підпису, що має назву "Я - частина опору всередині адміністрації Трампа". Автор, назвавши себе "високопоставленим співробітником" апарату Білого дому, повідомив про існування в адміністрації групи офіційних осіб, які протидіють політиці президента.

"Багато чиновників високого рангу в його (Трампа - ІФ) власній адміністрації старанно працюють, щоб зсередини підірвати частину напрямів проведеної ним політики, а також перешкодити прояву його гірших нахилів", - написав анонім.

Після цієї публікації Трамп зажадав від видання назвати ім'я її автора. При цьому він засумнівався, що такий автор існує в реальності.

"Якщо цей анонімний боягуз реально існує, то New York Times має  видати його уряду, виходячи з інтересів національної безпеки", - написав американський лідер в твіттері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА