13:24 07.09.2018

У Венеції визначилися фільми-лідери основного конкурсу в боротьбі за "Золотого лева" фестивалю

2 хв читати
У Венеції визначилися фільми-лідери основного конкурсу в боротьбі за "Золотого лева" фестивалю

Кінокритики та публіка у Венеції назвали кращі, на їхню думку, фільми 75-го Венеціанського кінофестивалю - ними стали "Рома", "Брати Сістерс" і "Робота без автора".

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", це випливає, зокрема, з підсумкових рейтингів журналу "Ciak", оприлюднених у п'ятницю.

Згідно з рейтингом кінокритиків, найвищої оцінки заслуговує картина "Рома" Альфонсо Куарона (4,2 бала). Чорно-біла стрічка розповідає про непросте життя сім'ї середнього класу в Мехіко 1970-х роках.

На другому місці розташувалися відразу три картини: "Фаворитка" Йоргоса Лантімоса про інтриги при дворі королеви Анни у Великій Британії XVIII століття, стрічка Олів'є Ассайяса "Подвійні життя" та вестерн Жака Одіара "Брати Сістерс" про братів-мисливців за головами, які за завданням таємничого командора мають знайти золотошукача-авантюриста. Кожна з картин заробила по 3,8 бала.

Трійку лідерів замикає "Людина на Місяці" Демієна Шазелла з Раяном Гослінгом у головній ролі. Фільм є байопіком про американського астронавта NASA Ніла Армстронга і розповідає про космічну гонку, перший політ на Місяць, а також про те, якою ціною астронавту дався маленький крок, що став величезним стрибком для всього людства.

Водночас публіка на венеціанській Мострі розподілила своїх фаворитів таким чином. Перше місце - у німецької картини "Робота без автора" Флоріана Генкеля фон Доннерсмарка (4,7 бала). За нею йде вестерн "Брати Сістерс" (4,2 бала), а на третьому місці опинилися "Рома" та ще один вестерн - картина братів Коенів "Балада Бастера Скрагса" (3,9 бала у кожного фільму).

75-й Венеціанський кінофестиваль триватиме до 8 вересня. Журі основного конкурсу очолив мексиканський режисер Гільєрмо дель Торо. В основному конкурсі представлено 21 фільм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА