16:26 07.09.2018

НАЗК виявило порушення в е-деклараціях Денісової за роки її депутатства

2 хв читати
НАЗК виявило порушення в е-деклараціях Денісової за роки її депутатства

Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) виявило порушення в електронних деклараціях Людмили Денісової за роки її депутатства, а також у деклараціях голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка та депутата Київської міської ради Максима Конобаса.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба НАЗК, ухвалено рішення про результати перевірок електронних декларацій деяких політиків і чиновників.

Так, в е-деклараціях Л.Денісової за 2015 рік, 2016 і 2017 роки, коли вона була народним депутатом від партії "Народний фронт", виявлено ознаки правопорушень, передбачених ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Крім того, НАЗК виявило в е-декларації депутата Київської міської ради Максима Конобаса за 2016 рік (виправленої) ознаки правопорушень, передбачених ст. 368-2 (незаконне збагачення) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Такі самі порушення (за ознаками ст. 366-1 Кримінального кодексу України) виявлено в е-декларації головного держінспектора Головного управління Державної фіскальної служби в м. Києві Юлії Зінченко за 2016 рік і за 2017 рік, коли вона вже перебувала на посаді заступника начальника відділу обліку платежів управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності ГУ ДФС у м.Києві.

У декларації за 2015 рік у голови Рівненської ОДА О.Муляренка виявлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

Крім того, Нацагентство виявило незначні порушення, які не тягнуть за собою адміністративну або кримінальну відповідальність, в е-деклараціях за 2015 і 2016 роки голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги.

Також НАЗК ухвалило рішення про початок повних перевірок електронних декларацій віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка (в частині нових відомостей за 2015 рік (виправлена) і за 2016 рік), віце-прем'єра Володимира Кістіона (в частині нових відомостей, отриманих від Пенсійного фонду України, за 2015 і 2016 роки), голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука за 2017 рік і міністра інфраструктури Володимира Омеляна (в частині нових відомостей, отриманих від НАБУ за 2015 рік).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА