17:57 07.09.2018

Експертизу підпису Саакашвілі у справі про позбавлення його громадянства України буде продовжено, в залученні іноземних експертів відмовлено - Верховний Суд

2 хв читати
Експертизу підпису Саакашвілі у справі про позбавлення його громадянства України буде продовжено, в залученні іноземних експертів відмовлено - Верховний Суд

 Верховний Суд України продовжив розгляд справи за позовом колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка про визнання незаконним та скасування указу про позбавлення його громадянства України та розглянув клопотання експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Як повідомляє в четвер прес-служба Верховного суду, експерти просили надати зразки підпису та почерку М.Саакашвілі для проведення почеркознавчої експертизи, а також уточнити розміщення в справі сторінок, де містяться об'єкти дослідження - оригінали документів.

"Під час обговорення цього питання представники позивача вказали на те, що Саакашвілі перебуває за межами України і не має документів, оскільки позбавлений громадянства України, а громадянство іншої держави приймати відмовляється. Таким чином, узяти у нього зразки підпису або запевнити їх нотаріально неможливо", - вказали в суді.

Верховний Суд прийняв рішення повернути адміністративну справу в чотирьох томах разом з оригіналами постанови суду, в якому конкретизовані номера томів і сторінки з оригіналами документів, до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз для продовження експертизи.

"Справу направлено для продовження почеркознавчої експертизи, до отримання її результатів провадження у справі зупинено", - наголошується в повідомленні суду.

Крім цього, під час засідання колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання адвоката М.Саакашвілі, в якому зазначалося про необхідність залучення експертів з інших держав для проведення спільно з вітчизняними фахівцями судової почеркознавчої експертизи. Представник М.Саакашвілі також просив роз'яснити причини відмови Київського науково-дослідного інституту судових експертиз в залученні іноземних експертів.

Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного суду протягом 15 днів з дня його оголошення.

Як повідомлялося, 22 червня Касаційний адміністративний суд Верховного Суду призначив проведення почеркознавчої експертизи підпису лідера "Руху нових сил", екс-президента Грузії М.Саакашвілі на заяві, яку він подавав при отриманні громадянства України.

Суд задовольнив клопотання адвокатів М.Саакашвілі, в якому вони просили призначити експертизу його підпису на заяві від 2015 року, що стало підставою для позбавлення екс-президента Грузії громадянства України указом президента П.Порошенка влітку 2017 року, і яку М.Саакашвілі та його представники вважають сфальсифікованими.

Верховний суд призначив проведення почеркознавчої експертизи в Київському інституті судових експертиз та рекомендував залучити до цієї процедури міжнародного експерта. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що сторона М.Саакашвілі наполягає на обов'язковій участі міжнародного експерта.

17 серпня Р.Чорнолуцький повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Київський науково-дослідний інститут судових експертиз відмовився залучати іноземних фахівців для проведення цієї експертизи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА