19:53 07.09.2018

Порошенко наголошує на важливості своєчасного виявлення розвідниками операцій спецслужб РФ, зокрема в контексті майбутніх виборів в Україні

3 хв читати
Порошенко наголошує на важливості своєчасного виявлення розвідниками операцій спецслужб РФ, зокрема в контексті майбутніх виборів в Україні

Президент України Петро Порошенко привітав військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України з 26-ю річницею створення і відзначив важливість низки напрямів їхньої діяльності в рамках мінімізації російського впливу на процеси у країні та її інтеграції у Північноатлантичний альянс.

"Історія не знає прикладів, коли за такі короткі терміни відновлювалися військо - Збройні сили України, та їхня складова частина - військова розвідка", - сказав П.Порошенко, звертаючись до присутніх на урочистостях в одному з центрів розвідки ГУР МО в п'ятницю, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент наголосив, що військова розвідка, як складова частина ЗСУ, проходить необхідний етап модернізації для розширення можливостей вищого політичного і військового керівництва держави для її протидії агресору і для отримання якісної, достовірної та термінової інформації. "Створено сучасний навчальний комплекс, що цілком відповідає стандартам НАТО", - констатував П.Порошенко.

Він нагадав і мету інтеграції України до Європейського Союзу і до Організації Північноатлантичного договору. "І можу сказати, що випереджаючими кроками в цьому напрямку рухається як Міністерство оборони в цілому, Служба безпеки, інші силові підрозділи і зокрема Головне управління розвідки, яке налагодило довірчі відносини з нашими партнерами. А це означає своєчасний та ефективний обмін усім обсягом інформації", - додав президент і висловив подяку партнерам України за довіру і співпрацю.

"Дуже важлива ця інформація не лише для військової розвідки, а для того, щоб ми вчасно і ретельно зібрали докази для притягнення країни-агресора до відповідальності в міжнародному суді", - також зазначив П. Порошенко. "Не пробачимо ніколи. Притягнемо тих, хто вбиває українських воїнів і українських громадян, до відповідальності", - сказав президент України.

Ще одним важливим напрямом він назвав своєчасне виявлення операцій спецслужб Росії та їхніх спеціальних засобів впливу. "Наше спільне завдання - співпраця з нашими міжнародними партнерами для своєчасного реагування та мінімізації впливу РФ, зокрема і на виборчий процес, що має відбутися наступного року", - сказав президент.

Президент ще раз наголосив: гарантом державної незалежності є Збройні сили України. "Ані меморандуми, ані будь-які інші погодження, ані політичний клас, а армія. І народ надав належну оцінку українським Збройним силам, поставивши найвищу оцінку своєї довіри саме українському воїну - солдату, офіцеру, генералу. Незважаючи на зусилля "п'ятої колони", яка намагалася від початку війни зсередини підірвати довіру до керівництва Збройних сил", - також сказав П.Порошенко, нагадуючи ситуації в країні в 2014 році.

Розповідаючи про сьогодення, президент сказав: "Ми вистояли. Але не для параду ми створювали українську армію. Створили для того, щоб ефективно захищати кожен клаптик української землі. І саме тому дуже важливі ті здібності та якості, які військова розвідка показала тоді в зоні АТО , а зараз - під час Операції Об'єднаних Сил".

На території військового містечка П.Порошенко оглянув нові квартири для розвідників та їхніх сімей. Будинки є енергоефективними, побудовані з використанням сучасних технологій. На території житлового комплексу є медпункт, спортивний зал і дитячий майданчик. Також для розвідників та їхніх сімей розпочато будівництво ще двох таких будинків.

Главі держави було продемонстровано сучасні безпілотні літальні апарати українського виробництва, які вже є на озброєнні українських розвідників. БПЛА оснащені закритим зв'язком і мають захист від радіозаглушення. Президент також оглянув комплекси радіорозвідки і радіомоніторингу українського виробництва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА