20:24 07.09.2018

У 2019 поліція плануватиме свою роботу, виходячи з результатів соцдосліджень

2 хв читати
У 2019 поліція плануватиме свою роботу, виходячи з результатів соцдосліджень

Керівник Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в майбутньому році відомство плануватиме свою діяльність, виходячи з результатів соціологічних досліджень, і вже зараз розроблено процедуру оцінки рівня довіри громадян до роботи правоохоронців.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Нацполіції України, відповідне питання обговорювалося в рамках розширеної наради керівництва Національної поліції. Основними індикаторами оцінки роботи правоохоронців є ставлення громадян до діяльності поліцейських, а також відчуття безпеки на території, де вони проживають.

"Зокрема, у відомстві розроблено проект наказу, що передбачає процедуру оцінки роботи поліції. Крім того, цим наказом визначено індикатори, за якими незалежна соціологічна служба здійснюватиме дослідження", - йдеться в повідомленні.

Анкету було розроблено на основі досвіду польських колег у взаємодії з вищими навчальними закладами системи МВС, Інститутом соціології Національної академії наук, Державним науково-дослідним інститутом МВС, Громадською радою при МВС. Крім того, до процесу приєдналися посольства Польщі та Канади в Україні, а також фахівці Консультативної місії Європейського Союзу.

"Анкета містить 33 питання, що допомагають визначити думку і ставлення громадян як до роботи органів і підрозділів поліції, так і за відчуттями безпеки на території, де проживають респонденти. Крім того, соціологічне дослідження має на меті визначити рівень латентної злочинності, готовність громадян повідомляти про випадки, з якими вони раніше не зверталися до поліції, а також виміряти ефективність роботи місцевого відділу поліції", - йдеться в інформації.

Наразі всі підготовчі завдання виконано. Наказ про визначення індикаторів завізовано в усіх керівників МВС і буде представлено на підпис міністру внутрішніх справ.

С.Князєв зазначив, що планування роботи відомства в наступному році ґрунтувалися на основі аналізу довіри населення того чи іншого регіону.

"Плани роботи на 2019 р. ми складатимемо з розрахунку аналізу довіри населення в вашому районі. Це - один з основних індикаторів. Цікавить рівень довіри та усунення тих причин, які виявить соціологічне дослідження. Це основна теза, яку заявив міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков", - наголосив глава Нацполіції

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА