11:37 08.09.2018

Порошенко в День українського кіно: Сенцов для всього світу став символом нескореності та мужності українців

1 хв читати
Порошенко в День українського кіно: Сенцов для всього світу став символом нескореності та мужності українців

Президент України Петро Порошенко в День українського кіно подякував українському політв'язню в РФ, кінорежисеру Олега Сенцову за те, що він став для всього світу символом мужності та нескореності українського народу.

У привітанні з нагоди Дня українського кіно, оприлюдненому на сайті глави держави, П.Порошенко відзначив внесок у вітчизняне кінематографічне мистецтво Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Івана Миколайчука та інших артистів.

"Їхній самобутній талант забезпечив Україні гідне місце в колі кінематографічних країн. Ми радіємо успіхам сучасного кіно, бачимо нове втілення традицій національного кіно, нове осмислення людини й епохи", - йдеться в привітанні президента.

П.Порошенко зазначив, що Україна впевнено нарощує обсяги кіновиробництва, і перші успіхи вітчизняних стрічок у прокаті свідчать про те, що "українці люблять своє кіно і хочуть його дивитися". Президент наголосив, що держава й надалі підтримуватиме цей суспільний запит.

За його словами, центральною темою сучасного українського кіно стала "велична історія нашого народу, його непереборна сила духу в нинішній героїчній боротьбі проти російської агресії, за незалежність і суверенітет".

"Низький уклін, сердечні слова подяки та підтримки кінорежисеру Олегу Сенцову, який для всього світу став символом нескореності та мужності українців. Боротьба за звільнення Олега не припиняється ні на хвилину", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА